лавният изпълнителен директор на Apple Тим Кук разговаря с представители на медиите до новата слушалка за виртуална реалност Apple Vision Pro по време на Световната конференция за разработчици (WWDC) на Apple в кампуса Apple Park в Купертино, Калифорния, на 5 юни 2023 г. В понеделник Apple представи първите си слушалки за виртуална реалност, като отправи предизвикателство към собственика на Facebook Meta на пазар, който все още не е изкушил потребителите отвъд любителите на видеоигрите и технологичните маниаци. Премиерата е най-значимото продуктово представяне на емблематичния производител на iPhone, откакто през 2015 г. представи Apple Watch.

Свързани новини

03.07.2023 15:47

Стойността на Apple вече е 3 трилиона долара

Видян 622 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Акциите на Apple завършиха търговията на стойност 3 трилиона долара - единствената компания, която някога е достигала тази граница. Компанията се носи на вълната от акции на големи технологични компании, която осигури на Nasdaq най-добрата печалба за първото полугодие от 40 години насам, предаде CNN.

Акциите на Apple поскъпнаха с повече от 2 % в петък до рекордните 193,97 USD. С 15,7 млрд. акции в обращение тази цена на акциите изтласка Apple до историческата й пазарна стойност.

Apple вече е била тук веднъж: На 3 януари 2022 г. Apple достигна границата от 3 трилиона долара по време на търговията в рамките на деня, но не успя да я затвори.

Акциите на компанията затвориха в четвъртък на рекордно висока цена на акциите за трети пореден ден, но само се повишиха с 0,2%. При отварянето на пазара в петък Apple с лекота премина нивото от 190,73 USD, което ѝ беше необходимо, за да надхвърли 3 трилиона долара.

Високата до небето оценка на технологичния гигант идва покрай рискованото пускане на пазара на Apple Vision Pro по-рано този месец и по-силния от очакваното тримесечен отчет за приходите през май - въпреки че продажбите и печалбата се сринаха.

Vision Pro, който ще бъде пуснат в продажба през следващата година, впечатли технологичните журналисти, които получиха ранен предварителен преглед на устройството за добавена реалност. Но то навлиза в един зараждащ се пазар, който е слабо разпространен сред потребителите. Apple планира да вземе висока такса от 3499 долара за слушалките си, които в момента имат ограничени приложения и изживявания и изискват от потребителите да останат привързани към батерия с размерите на iPhone.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.