Шефът на Apple Тим Кук

Свързани новини

17.06.2023 07:26

Шефът на Apple Тим Кук сподели своята стратегия номер 1 за прочистване на главата

Видян 16292 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ако търсите начин да прочистите главата си, просто излезте навън.

Поне така прави главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук. 62-годишният Кук управлява една от най-големите технологични компании в света, с яростна фен база и пазарна капитализация от 2,62 трилиона долара, което създава широк спектър от натиск и отговорности. Излизането сред природата облекчава това напрежение и помага на Кук да се пренастрои психически, каза той пред GQ.

Това е "прочистване на вкуса на ума", казва Кук. "Това е по-добро от всяко друго нещо, което можете да направите."


Кук, роден в Мобил, Алабама, прекарва последните над 20 години в Силициевата долина, където дейности като туризъм и каяк могат да бъдат засенчени от лъскавите кампуси на технологични стартъпи. Но предишните му престои в Северна Каролина и Колорадо са предизвикали увлечението му по природата, казва той.

"Там природата винаги е била достъпна, с изключение на някоя рядка снежна буря или нещо друго", казва Кук. "Винаги си мисля за туризъм и за нещата, които наистина успокояват ума ми, когато съм тук [на работа]."

Той добави, че излизането извън технологичния балон на района на залива помага: "Можеш да се разхождаш на толкова много различни места [в Калифорния]. Почти е грях да не излезеш и да не се насладиш."

Според статия от 2020 г. в International Journal of Environmental Research and Public Health лекарите все по-често предписват разходки сред природата - понякога заедно с лекарства - за да помогнат на пациентите със симптоми от тревожност и депресия до стрес и затлъстяване.

Прекарването на поне 120 минути в естествена среда като паркове, гори и плажове се свързва с положително благосъстояние, особено за хората, които живеят в градски райони, установи проучване от 2019 г., публикувано в Scientific Reports.

В проучването са наблюдавани 20 000 души, които са проследявали своите дейности на открито в продължение на седем дни. Данните от него показват, че доброто здраве и благополучие достигат своя връх след прекарване на 200-300 минути навън.

Кук, чието нетно състояние се оценява на 1,8 млрд. долара, не е единственият милиардер, който дава приоритет на престоя на открито. Опра Уинфри има ежедневен ритуал за походи и е известна като запален градинар. Марк Зукърбърг пише през 2020 г., че понякога ловува в свободното си време, а Тайлър Пери лети с радиоуправляеми самолети като хоби.

Според експертите е доста лесно да бъдем по-целенасочени в прекарването на време сред природата.

"Дори ако имате само няколко минути, помислете за разходка или хранене навън", пише Джаред Хокинс, терапевт и доцент в Държавния университет на Юта, в публикация в блога на университета миналата година. "Привличането на вниманието ви към гледката на дърветата, звука на птиците или усещането за вятър може да ви помогне да бъдете внимателни и да намалите стреса."

Можете също така да се занимавате с хобита като туризъм, риболов или наблюдаване на звездите, в допълнение към градинарството и организирането на пикници на природни места, препоръчва Хокинс, предаде cnbc.com.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 17.06.2023 21:43

    само че горите са подложени на множество планирани пожари в Канада и Калифорния Wildfires that are Not Natural - Product of the Geoengineering Agenda The evidence is mounting that the wildfires in Canada are not natural, but part of the geoengineering agenda.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

телец