Apple Vision Pro

Свързани новини

10.06.2023 07:00

5 извода от най-голямото продуктово събитие на Apple от години насам

Видян 6014 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Apple представи най-амбициозния и най-рискования си нов хардуерен продукт от години насам: слушалки за смесена реалност, наречени Apple Vision Pro.

Главният изпълнителен директор на Apple (AAPL) Тим Кук определи Vision Pro, която съчетава виртуална и добавена реалност, като "революционен продукт" с потенциал да промени начина, по който потребителите взаимодействат с технологиите, помежду си и със света около тях.

Дългоочакваното съобщение дойде по време на Световната конференция за разработчици на Apple, на която тя също така подшушна дълъг списък с нови функции и актуализации на някои от най-широко използваните си продукти.

Ето какво трябва да знаете от събитието:

Apple прави рискован залог на слушалки

Новата Apple Vision Pro прилича на чифт скиорски очила и позволява на хората да наслагват виртуални изображения върху видеоклипове на живо от реалния свят.

Кук, който от години говори за потенциала на добавената реалност, изтъкна слушалките като "първия продукт, през който гледате, а не в него.


Според Apple, след като потребителят постави устройството, той ще може да вижда приложенията директно пред себе си. На събитието Apple показа редица уникални изживявания с продукта, включително приложения за медицина, продуктивност и забавление. Главният изпълнителен директор на Disney Боб Игър също се присъедини към събитието на Apple, за да обсъди как Disney ще създава съдържание за новата слушалка Vision Pro.

За разлика от други хедсети, новият хедсет за смесена реалност ще показва очите на своите потребители отвън, така че "никога не сте изолирани от хората около вас, можете да ги виждате и те могат да ви виждат", каза Алън Дай, вицепрезидент на отдела за човешки интерфейс.

Но продуктът е изправен пред редица предизвикателства: Apple се гмурка в един недоказан пазар, пълен с други технологични компании, които са се опитвали и до голяма степен не са успели да намерят популярност за своите устройства. Освен това Apple иска 3499 долара за устройството - повече, отколкото се говореше, и голяма сума в момент на продължаваща икономическа несигурност.
Apple изтъква повече VR, отколкото AI

Макар че голяма част от събитието очаквано беше посветена на VR, Apple не каза толкова директно как е в крак с настоящата мания на Силициевата долина: изкуствения интелект.

През последните месеци повечето от големите технологични съперници на Apple изложиха амбициозни планове за това как да включат генеративния изкуствен интелект в своите продукти след вирусния успех на ChatGPT. WWDC щеше да бъде естествена възможност за Apple да направи същото.

Вместо това Apple говори за изкуствения интелект по един по-изтънчен начин. Например Apple обяви актуализация на автокорекцията, която използва машинно обучение и езиков модел за по-добра точност и дори "автокорекции на ниво изречение". Apple също така ще разшири възможностите си за предсказване на текст.

"Когато става въпрос за ускоряване на писането, предсказващият текст вече ви помага бързо да довършите добавянето или промяната на дадена дума", заяви на събитието Крейг Федериги, старши вицепрезидент на Apple по софтуерно инженерство. "А сега ще получавате предсказания в реда на нещата, докато пишете."
Apple представя 15-инчов MacBook Air

Първият хардуерен продукт, представен в понеделник, беше 15-инчов MacBook Air с поръчковия процесор M2 на Apple. Apple заяви, че новият MacBook Air е най-тънкият лаптоп в света - само 11,5 мм. Освен това той тежи само 3,3 кг.

Новият MacBook Air обещава 18-часов живот на батерията, значително по-бърза производителност в сравнение с MacBook Air с процесор Intel и звукова система с шест високоговорителя.

Цената му започва от 1299 долара, а за образователни цели - от 1199 долара. В същото време по-старият 13-инчов MacBook Air с M2 вече е 999 USD.

В допълнение към най-новия MacBook Air Apple представи и чиповете M2 Max и M2 Ultra като актуализации на своето Mac Studio. Разработчиците могат да създават нови приложения с огромна скорост, с до 25 пъти по-висока производителност в сравнение с M1 Max.


 Нови функции за FaceTime, съобщения и др.

Apple също така представи множество нови актуализации, които ще се появят в iOS 17 по-късно тази година, включително нови инструменти за по-персонализирано и персонализирано обаждане и изпращане на съобщения.

В iOS 17 вече ще има "плакати" за контакти, които позволяват на потребителите на iPhone да проектират персонализирано изображение, което да се появява, когато се обаждате на някого или получавате неговото обаждане. iPhone потребителите ще могат да персонализират "плаката" на своята карта за контакт със снимка или "memoji" по избор, както и с текст.

Нова функция, наречена Live Voicemail, транскрибира съобщението на обаждащия се в реално време, така че потребителите да могат да решат дали да го игнорират, или да приемат обаждането. Предстоящата функция за чекиране улеснява уведомяването на приятелите и семейството за тяхната безопасност. Инструмент, наречен NameDrop, позволява на потребителите да споделят информацията си за контакт, като държат два iPhone-а близо един до друг.

Apple обновява Watch, iPad и AirPods

Компанията пусна и софтуерни актуализации за iPad, Watch и AirPods.

iPad ще получи някои от любимите съществуващи функции на заключения екран на iPhone, включително възможност за персонализиране на тапетите, както и нови интерактивни уиджети за получаване на повече информация с един поглед и извършване на бързи действия.

Apple Watch ще получи интелигентен стек, който използва машинно обучение, за да показва подходящи уиджети - от дневници за лекарства и календари до преглед на данни за съня.

А компанията въвежда нови функции за "адаптивно аудио" в безжичните си слушалки AirPods. Актуализацията има за цел да намали разсейващите шумове при смяна на средата, както и да научи предпочитанията на слушателя, така че AirPods да могат да правят промени в звука в движение.


 Източник: CNN


 


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

дева