Свързани новини

27.05.2021 14:22

Стефан Янев се срещна с посланика на Италианската република Джузепина Дзара

Видян 857 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министър-председателят Стефан Янев проведе среща с посланика на Италианската република Джузепина Дзара. В хода на разговора бяха изтъкнати отличните двустранни отношения с Италия, която е важен партньор в ЕС и съюзник в НАТО.


Премиерът Янев отбеляза готовността на страната ни за продължаване на активния политически диалог на всички нива и за взаимодействие по въпросите от общ интерес. Бяха обсъдени възможностите за задълбочаване на търговско-икономическото сътрудничество, на двустранните връзки в енергийния сектор, както и на потенциала за реализиране на взаимоизгодни проекти, особено по отношение на изграждането на релевантна железопътна инфраструктура.


По време на разговора акцент бе поставен върху перспективите за присъединяване на Албания и Република Северна Македония към Европейския съюз. В контекста на предизвикателствата, касаещи Република Северна Македония, посланикът на Италианската република Джузепина Дзара обърна внимание на подходящия тайминг за преодоляване на противоречията между България и РСМ от гледна точка на текущия европейски дневен ред.


От своя страна министър-председателят Стефан Янев препотвърди българската позиция и подчерта, че страната ни няма да направи компромиси със своя национален интерес и че фокусът на усилията следва да бъде насочен към търсене на решение, което да бъде приемливо и за двете страни. Премиерът Янев подчерта, че присъединяването на РСМ към ЕС, при условие че са налице нерешени въпроси в двустранните отношение с България, не може да се разглежда като разумен подход.


В рамките на срещата бяха обсъдени и допълнителни въпроси и актуални теми от дневния ред на ЕС и НАТО.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

водолей