На 23 март Плутон се връща във Водолей след 248 г. и в следващите двадесет ще донесе големи революционни промени

Свързани новини

22.03.2023 14:58

Старт за 20 г. революции: Плутон влиза във Водолей - миналия път докара независимост на САЩ и Великата френска, плюс Наполеон, а сега какво?

Видян 6720 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На 23 март Плутон се връща във Водолей след 248 г. и в следващите двадесет ще донесе големи революционни промени. При предишното му минаване през знака (1778-1797) се появява онова, в което живеем днес – гражданската република с Великата френска революция от 14 юли 1789 г. и обявяването на независимостта на Съединените американски щати на 3 септември 1883 г. с официален договор, отново в Париж. И понеже сега годината нумерологично е 7, напомняме девиза на това число: „Нищо не е такова, каквото изглежда”.


След френската революция се появява и терорът, почти унищожил управлявалата дотогава класа, като гилотината погубва и главните революционери, за да бъде заменена този вид демокрация, или по-точно инфантилен популизъм, на какъвто сме свидетели и днес по света и у нас, от диктатура. Революцията изяжда своите деца, за да даде властта в силната ръка на Наполеон – вярно, човек от народа, но и първият завоевател на цяла Европа след римските императори.


Независимостта на САЩ, с чието признаване тогавашните европейски империи разчитат да изолират държавата в Новия свят, та да не им се бърка в контрола над планетата, всъщност създава най-голямата империя, позната в историята на човечеството и постигнала най-голямата доминация. Тя според Гор Видал е Третият Рим – титла, за която от създаването си се бори с имащата се за неоВизантия Русия.
Във всеки случай, исторически това е началото на края на Британската империя – най-великата за всички времена до онзи момент, и оспорващата първенството й още от средните векове Франция.


Тяхната доминация пък се установява при предшестващия 250 години по-рано – в началото и средата на 16-и век Плутон във Водолей, който измества Рим и Папата като център на Европа и глава на цялата нейна политика и Испанската империя като първи колонизатор на Новия свят. Техните роли на доминатори заема Лондон с крал Хенри, застанал като лидер на реформаторите и протестантите и унизил църквата – старта на Велика Британия, като пак той дава началото на това, което и до днес е Обединеното кралство.


Както сами разбирате, Плутон във Водолей означава нов световен ред. Или, ако искате, пренареждане.
Вероятно посещението на Си Дзинпин при Путин и дръзките им изявления за многополярен свят, в който се обявиха за „жизненоважни за съдбата на цялото човечество”, също е замислено нарочно да се проведе в трите дни точно преди 23 март. Китайците много обичат подобна символика. Особено с новия мандат на Си и промяната в имиджа му от национален към глобален лидер. Само напомняме, че същите хора насрочиха откриването на най-важното си събитие в тяхната модерна история – олимпиадата в Пекин в 8 часа на 08.08.08 г.


Пишем всичко това, защото астрологията смята Плутон – тази толкова отдалечена от Земята планета, за отговорна, контролираща, движеща  трансформациите повече в обществен, отколкото в личен план.
Който пита кога най-накрая ще дойде просовутата Епоха/Ера на Водолея, нека да бъде спокоен:
ЕТО Я.


Вероятно не е случайно, че във вторник ГЛАВНИЯТ РЕФОРМАТОР НА СВЕТА Бил Гейтс публикува съответно послание: The Age of AI has begun или Ерата на изкуствения интелект започва.
Водолей е планетата на технологиите, иновациите, знанието, комуникациите и в съчетание с трансформиращата, революционна сила на Плутон, очевидно в следващите 20 години именно такава ще бъде промяната, която очаква света. Напомняме, че иначе зодията, подвластна на тази планета е огненият, страстен, но стихиен и гневен Скорпион. Имайте едно на ум.


Какво означава това за всеки от нас?


Изкуственият интелект ще промени до неузнаваемост битието ни – с умните домове, самоуправляващите се коли, изчезващите професии – от шофьор до пилот, от хирург до механик, от чиновник до работник, от тв водещ до актьор.


Предвижданията са голямата част от работата да остане само за машините, а хората да живеят с минимален базов доход, осигуряван от умните апарати, без сами да се трудят.
Но за сметка на това, с отпускане на електронни пари само за човешки нужди, които са природосъобразни и здравословни.
Ще имаме ли некорумпиран, съвършено умен и



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

скорпион