Свързани новини

06.06.2013 15:25

Станишев: ГЕРБ се държи деструктивно

Видян 1356 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Това е доказателство за философията и начина на мислене на ГЕРБ и техния лидер. Така лидерът на БСП Сергей Станишев коментира решението на ГЕРБ и Бойко Борисов да не влизат в пленарна зала, предаде БГНЕС.


"Парламентарната група на ГЕРБ и Бойко Борисов се стремят да саботират и деструктират Народното събрание още от първите дни на неговата работа. Това не е учудващо", каза още Станишев. "Борисов беше водач на две листи. Хората избраха Борисов за депутат да кове закони. Това изисква много повече усилия отколкото с копчета от Бояна да разпореждаш на министри. България е парламентарна република, центърът на властта в една парламентарна република е Народното събрание и всеки народен представител е длъжен да си върши работата", каза още Станишев.


"След като ГЕРБ са в изолация и са малцинство би трябвало да се съобразят с волята на българските граждани, които им отредиха ролята на най-голяма парламентарна група, но не на парламентарна група, която е на власт. През последните 4 години българският парламент беше системно унижаван и принизяван лично Бойко Борисов. Като министър-председател той по два месеца не идваше в парламента, не отстояваше дори бюджета, не идваше на вотове на недоверие, той превърна парламента в гумен печат на своето еднолично авторитарно управление, само че мнозинството от българите казаха, че искат работещ парламент и парламентарна република и искат да се коват закони и не лобистките закони на ГЕРБ, а закони, които решават проблемите на хората. Именно такава е нагласата на народните представители, които работят", подчерта лидерът на левицата.


Гледайки поведението на представителите на ГЕРБ, разбирам, че думите на Борисов към тях, очевидно, "безделници" се потвърждават от тяхното поведение. Няма как да искаш да има съгласие по всички въпроси, след като отказваш да работиш и да водиш дебати. Аз разбирам напускането на зала като политическо действие, каза още Станишев.


"Ясна е деструктивната роля на партия ГЕРБ, те искат дестабилизация на страната, неработещ парламент, искат предсрочни избори с един единствен мотив - как да се закрепят на власт със зъби и нокти и да продължат това, което правиха 4 години. Няма да стане", заяви той. На въпрос има ли депутати на Коалиция за България гласували с чужди карти, Станишев отговори : "Не мога да наблюдавам всички депутати, но мисля, че не".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

козирог