Свързани новини

05.06.2013 13:26

Станишев: Йовчев по-добре познава МВР от Цветанов

Видян 1345 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В Брюксел лидерът на БСП Сергей Станишев отхвърли твърденията на Цветан Цветанов, че промените в МВР са политическа чистка, предаде БНТ.


Председателят и на Партията на европейските социалисти (ПЕС), обяви, че действията на прокуратурата по разследването на обвиненията в подслушване и на незаконните бюлетини са принципни.


Станишев беше помолен да коментира намерението на евродепутатите от ЕНП, да изпратят писмен въпрос до Европейската комисия (ЕК) - дали преместването на ГДБОП в ДАНС е уместно? Той каза, че не се притеснява от това, тъй като по този начин се осъществява изначалният замисъл на Закона за ДАНС.


Според Станишев - тези промени са част от нормализирането, от което България има нужда. Той каза също, че 4 години в службата е имало полицейщина, която трябва да спре.


Лидерът на БСП приветства работата на прокуратурата, която според него работи принципно. Той каза, че трябва да се проведе докрай разследването на обвиненията за незаконно подслушване и да стане ясно - кой е поръчал подслушването. Трябва да стане ясно и кой е поръчвал отпечатването на допълнителни бюлетини.


Що се отнася до промените в МВР, Станишев каза, че новият министър Цветлин Йовчев познава работата в министерството много по-добре от Цветанов, който „е носил чантите на Бойко Борисов".


Станишев обяви, че се подготвя посещение на премиера Пламен Орешарски в Брюксел, защото е важно новият министър-председател да разговаря с председателя на ЕК - Жозе Барозу и на Европейския съвет - Херман ван Ромпой.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

козирог