Настоящата среща на върха на БРИКС се провежда от 22 до 24 август в Йоханесбург, Южна Африка, и в нея участват над 40 чуждестранни лидери. Русия е представена лично от външния министър Сергей Лавров, а президентът Путин участва чрез видеовръзка.

Свързани новини

23.08.2023 15:08

Срещата на върха на БРИКС през 2024 г. ще се проведе в Казан

Видян 1033 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Следващата среща на върха на БРИКС ще се проведе през октомври 2024 г. в руския град Казан, съобщи президентът Владимир Путин чрез видеовръзка на срещата на лидерите в Южна Африка в сряда. Путин отбеляза, че председателството на групата ще премине към Москва през следващата година.

Председателството на Русия ще се проведе под мотото "Укрепване на многостранността за справедливо глобално развитие и сигурност", заяви президентът и добави, че през годината ще бъдат проведени около 200 политически, икономически и социални събития, чиито домакини ще бъдат повече от десет града.


В същото време планираме да проведем среща на върха на БРИКС през октомври 2024 г. в град Казан. Ще се договорим за конкретни дати с нашите колеги по дипломатически път", каза Путин.

Руският лидер допълни, че се планира провеждането на няколко събития във формата "БРИКС плюс/достъп", който досега се е доказал като успешен.


Настоящата среща на върха на БРИКС се провежда от 22 до 24 август в Йоханесбург, Южна Африка, и в нея участват над 40 чуждестранни лидери. Русия е представена лично от външния министър Сергей Лавров, а президентът Путин участва чрез видеовръзка.

През март Международният наказателен съд (МНС), в който членува Южна Африка, издаде заповед за арест на Путин, позовавайки се на украински твърдения, че Русия е извършила "незаконно прехвърляне на население", когато е евакуирала деца от зоната на конфликта в Донбас. Москва отхвърли обвинението и подчерта, че не признава правомощията на съда, като нарече заповедта юридически невалидна.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

козирог