Демерджиев е много разочарован, че управляващите не изпълниха амбициозните си намерения за антикорупционно законодателство - и за КПКОНПИ, и за т.нар. закон "Магнитски"

Свързани новини

02.06.2022 13:27

Списъкът Магнитски скоро ще набъбне с още лица и фирми

Видян 1299 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



"Обществена тайна е, че списъкът "Магнитски" скоро ще се разшири и смятам, че още много хора трябва да попаднат в него", заяви адвокат Иван Демерджиев в (О)позиция на "Сега". Бившият служебен правосъден министър не е изненадан от шумотевицата, която се вдигна около т.нар. проект за закон по същия въпрос. Той е убеден, че именно предстоящото разширяване на списъка е принудило някои хора да пуснат в общественото пространство т.нар. проект, от който всички се разграничиха.


 "Миналата есен, когато се обсъждаше концепцията за бъдещия закон, нямаше никакъв шум, независимо че се обсъждаше в широк професионален кръг". Сегашната шумотивица е от страх, че някои хора ще си загубят комфорта", каза той.

Демерджиев е много разочарован, че управляващите не изпълниха амбициозните си намерения за антикорупционно законодателство - и за КПКОНПИ, и за т.нар. закон "Магнитски". Той не може да ги оправдае с войната, защото тя по никакъв начин не влияе не писането на добри закони, ако има капацитет в съответните институции.


 Той отбеляза, че Сотир Цацаров напусна КПКОНПИ, но комисията продължава да се управлява от неговия заместник и там нищо не се е променило.


 "Това, което ме смущава е, че не виждам особен натиск в последните месеци и по линия на главния прокурор. Ако реформите бяха осъществени, вече трябваше да берем плодовете им. Сега г-н Гешев и хората, които стоят зад него, живеят в комфорт. Нищо не го провокира да подаде оставка, нито ВСС е провокиран по-бързо да разгледа въпроса за отстраняването му", заяви адвокат Демерджиев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.