Мая Манолова призова управляващите с предстоящата актуализация на бюджета да индексират пенсиите на база среден осигурителен доход от 2021, за да се компенсира в някаква степен инфлацията

Свързани новини

21.04.2022 11:04

Социалната политика е най-големият провал на четворната коалиция: Мая Манолова

Видян 1264 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Лидерът на "Изправи се.БГ!" Мая Манолова определи социалната политика на правителството като най-големия провал на четворната коалиция. В "Денят започва" тя заяви, че управляващите не са изпълнили предизборните си обещания и са подлъгали най-уязвимите групи - пенсионери, семейства с деца, хора с увреждания, земеделски производители.




Манолова допълни, че в момента от гражданската платформа водят над сто дела на пенсионери срещу неправилното преизчисляване на пенсиите им. Оспорва се решението на правителството да не включи индексациите от 2017,2018 и 2019 в преизчисляването на парите за най-възрастните.




Мая Манолова призова управляващите с предстоящата актуализация на бюджета да индексират пенсиите на база среден осигурителен доход от 2021, за да се компенсира в някаква степен инфлацията.


 


"Като гледаме как държавата харчи пари – резерв за зърно, ремонт на пътища, парк с батерии – пари в държавата има и те се харчат богато, но когато става дума за пенсионерите и работещите хора, се оказва, че пари няма." - каза Мая Манолова.


 


Тя упрекна управляващите, че вместо да работят за повишаване на доходите, спорят за постове.


 


"В коалицията спорят за постове, колко членове да има в комисии и кой кого съди. Ако затворите очи, този модел на управление е точно като на Бойко Борисов и може да се заблудите, че става въпрос за Борисов 4 – схемите не са спрени, в министерствата е назначен приятелският кръг и са разпределени като феодални владения." - каза Манолова.


 


Въпреки критиките си към управляващите обаче, Манолова не отговори директно на въпроса дали заради всичко изброено би отказала в бъдеще да си партнира с някоя от управляващите в момента партии.


 


На първи май ще бъде учредена партията "Изправи се, България!". По думите на Манолова това ще е социална партия, която ще работи за грижата за хората. Дали ще си партнира с новата партия на Стефан Янев зависи от приоритетите и неговото позициониране, добави Манолова.


 


Тя разкритикува и закона за колекторските фирми, внесен от вицепремиера Корнелия Нинова. Според Мая Манолова той е лобистки и защитава интересите на банките, а не на гражданите. Според нея банките също трябва да попаднат под санкцията на този закон, а топлофикациите ЕРП-тата и ВиК-дружествата не трябва да имат право да продават дълговете си на колекторски фирми.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.