Свързани новини

08.09.2009 08:50

Социалистическата партия в Албания бойкотира парламента

Видян 1209 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Опозиционната Социалистическа партия в Албания бойкотира свикването на новия парламент, който бе избран след победа на дясната Демократическа партия на премиера Сали Бериша, съобщи БГНЕС.


"Този парламент разполага с ограничена легитимност, заради многобройните манипулации, които опетниха избирателния процес", каза ръководителят на социалистите Еди Рама на пресконференция. Социалистите поставиха като условие за участието си в работата на парламента откриването на парламентарни проверки на изборите от 28 юни. Те искат също и разследване по подозрения, че съдебните власти може да са замесени в пускането временно на свобода на някои затворници, които да опорочат изборите. Сред условията на опозицията, за да влезе да работи в парламента, е и реорганизирането на Националния съвет за радио и телевизия, както и други държавни институции. "Докато тези условия не бъдат изпълнени, ние няма да присъстваме на работата на парламента", предупреди Рама.
Соцпартията оспори резултатите от изборите, заявявайки, че те са "политически неприемливи" и опорочени от нередности и измами. Според лидера на Социалистическата партия Еди Рама решението за бойкот на работата на парламента е взето в знак на протест срещу "грешките, изкривили вота на народа на изборите на 28 юни". Социалистите разполагат с 66 места от общо 140 в парламента на Албания. Демократическата партия на премиера Сали Бериша има 70 места, но не и необходимото мнозинство от 71 депутати, за да сформира сама правителство. Бериша покани Социалистическата партия за интеграция, която има 4 депутати, да участва в кабинета, което тя прие.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

козирог

Дайте възможност на творческата си енергия

Дайте възможност на творческата си енергия да се