01/04

Свързани новини

26.10.2020 15:50

Софиянци ще могат да си купят годишната карта за всички линии на градския транспорт на две вноски

Видян 1519 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Това прие единодушно Столичният общински съвет на последното си заседание. Промяната влиза в сила от 1 януари 2021 г. и се отнася само за персонализираните карти. Опцията е по желание и сумата в този случай става 380 лева или се увеличава с 15 лв. Сега едногодишната карта за всички линии от наземния градски транспорт и метрото струва 365 лв.


При две вноски, първата ще бъде 200 лв. и ще трябва да се плати при купуване на картата, а втората вноска ще бъде 180 лв. и ще е дължима до 4 месеца след това. Цената на анонимните едногодишни карти остава непроменена – 600 лв. Първоначалното предложение на вносителите за разсрочване на плащането на 3 или 4 вноски беше отхвърлено от общинските съветници.


Мерките ще направят картата по-достъпна за повече граждани. Целта е да бъдат облекчени семейните бюджети в този труден период, но и да се насърчат повече хора да използват градския транспорт за сметка на личните автомобили, споделят вносителите на предложението.


Мярката се прилага в редица европейски градове, като Париж, Виена и Амстердам.


Според изпълнителния директор на Центъра за градска мобилност Димитър Дилчев, основен превозен документ в столицата в момента са едномесечните карти за всички линии, чиято цена е 50 лв.


Той потвърди, че ситуацията с постъпленията от градския транспорт не е добра и прогнозата е интересът към годишните карти да намалее, поради неяснотата с хода на пандемията от коронавирус. За да се компенсират намалените приходи, според него е необходимо сегашният брой закупени годишни карти да се увеличи с 1500-1600.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

скорпион