Свързани новини

07.12.2021 16:32

Следващата пандемия ще бъде по-лоша: Създателката на Астра-ваксината

Видян 1960 пъти | Коментари 3
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Един от учените, който стои зад ваксината на Oxford-AstraZeneca срещу Covid-19 предупреди, че следващата пандемия може да бъде дори по-смъртоносна от настоящата, предаде nbcnews.com – сайтът на американската телевизия NBC.

Професор Сара Гилбърт от Оксфордския университет, който разработи ефективна ваксина срещу Covid-19 за по-малко от година, предупреди, че не можем да си позволим самодоволство при справянето с бъдещите медицински заплахи, които неминуемо ни дебнат.

„Това няма да бъде последният път, когато вирус заплашва живота ни и препитанието ни“, каза тя в лекция в Оксфордския университет.
"Истината е, че следващият вирус може да бъде по-лош. Може да бъде по-заразен, по-смъртоносен, или и двете", добави професор Гилбърт.

В коментари, споделени предварително с медиите, тя твърди, че глобалната пандемия показва колко е важно да бъдем подготвени за следващата спешна здравна ситуация: „Напредъкът, който направихме и знанията, които придобихме, не трябва да бъдат загубени”.

Covid-19 уби повече от 5 милиона души по целия свят, включително почти 800 000 в Съединените щати.

Ваксината на Oxford-AstraZeneca беше одобрена от Обединеното кралство през декември 2020 г. и се използва в повече от 50 страни, но все още не е одобрена за употреба в САЩ въпреки положителните данни от проучвания.
Официалната причина е нейната около 30% по-ниска защита от заразяване, но тя е доста ефективна срещу смърт и тежки форми на заразата. Това е най-лесно да се прецени на базата на Великобритания, където това е преимуществено използваната ваксина: при сравними с броя дневни позитивни тестове у нас, като се вземе предвид разликата в населението, броят на починалите миналата седмица на Острова беше едва 54 души. В България само в неделя имахме по-малко казуси, но за ден. Иначе стигат и над 200. На ден.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 07.12.2021 23:34

    new research shows that fully vaccinated people are increasing the transmission of COVID-19 cases, not decreasing it.

  • 002 Anonimen 07.12.2021 22:53

    жената предупреждава, че се работи по нов по-гаден вирус

  • 001 фарма мафия 07.12.2021 12:41

    Тази ясновидка ли е, много заплашително ни уведомява за предстоящи събития? Фарма мафията действа точно като 5-годишните планове по време на соца. Всичко предвиждат, плануват и действат по изпълнението и преизпълнение. И за каква безопасност на Астра Зенека е работило ни това зомби, като точно тази ваксина беше първата с доказани необратими и летални странични ефекти

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

везни

Днес темите ще са свурзани най-вече с личния ви живот

Днес темите ще са свурзани най-вече с личния ви живот,