Свързани новини

08.02.2019 14:19

След 19’: Депутати питат за натиска в ТОЛ-системата

Видян 3489 пъти | Коментари 1
Гласували 5 рейтинг: 3.4000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 
Народни представители от опозицията излязоха с остри въпроси към министър Петя Аврамова, след поредица от публикации на 19 минути. Припомняме, че 19’ представи данни за оказване на натиск върху чужд инвеститор и облагодетелстване на приятелски бизнес кръг чрез саботиране на тол системата и е-винетките. Миналата седмица в ръководствто на ведомството беше сменено. 59 народни представители от БСП предложиха провеждане на разисквания по питане от народните представители Свиленски и Данчев към министъра на регионалното развитие и благоустройството относно политиката на министерството по въвеждането на системата.

 „Ние ще направим това, което вие трябваше отдавна да направите и ще сезираме прокуратурата”, обърна се зам.-шефът на ПГ на БСП Георги Свиленски към министър Аврамова. Той попита- изнудвана ли е фирмата за ТОЛ системата да бъдат използвани подизпълнители от загубилите участници – класирани на второ и трето място? Свиленски настоя  Аврамова да отговори- имало ли е нареждане от АПИ за спиране на монтаж на терминалите, за които тя казва, че е нормално да правят грешки, 10 дни преди края на годината? „Провалихте се с въвеждането на системата за електронните винетки, затова не е достатъчно да уволните двама членове на АПИ и директор на ТОЛ управление, което в момента няма ръководство”, каза още Свиленски.
„Вярно ли е, че е имало натиск над изпълнителя на поръчката за ТОЛ-системата да използва конкретни подизпълнители?”, запита министъра народният представител от БСП Димитър Данчев. „Вярно ли е, че малко преди коледните и новогодишни празници през 2018г. АПИ е разпоредила спиране на монтажа на терминали – сама е саботирала пускането на услугата и е предизвикала хаоса със закупуването на винетки в началото на годината?“ , попита още той.
Данчев се поитересува и каква е политиката на МРРБ по въвеждане в действие на електронните винетки от началото на 2019г,  колко рамки ще бъдат използвани за ТОЛ - системата и колко от тях са узаконени по Закона за устройство на територията.  По думите му началото на електронните винетки у нас е било поставено преди около месец с гръм и трясък.
 
Депутатите от Левицата предлагат, в резултат от разискванията, парламентът да вземе решение за създаване на временна парламентарна комисия.






Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 19min 30.06.2019 14:08

    Моля, не публикувайте като коментари на нашата страница фалшиви новини от анонимни сайтове!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

скорпион