Славчо Атанасов срещу кандидата на ГЕРБ Костадин Димитров ще бъде балотажът на изборите за кмет на Града под тепетата, категорични са отсега социолозите и полит.технолозите

Свързани новини

28.09.2023 09:37

Славчо срещу ГЕРБ на балотаж в Пловдив

Видян 1836 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Славчо Атанасов срещу кандидата на ГЕРБ Костадин Димитров ще бъде балотажът на изборите за кмет на Града под тепетата, категорични са отсега социолозите и полит.технолозите.


Това е и единствената професионална битка на кмет срещу кмет в българско сити, за разлика от София, където основните кандидати са новаци в политиката, коментират експертите. Единият е бил градски, а другият районен.


Изходът от битката пък е още по-интересен. Тъй като ППДБ не гарантира исканата от ГЕРБ подкрепа за техните кандидати при недостигане на втори тур на собствения номинант, за разлика от генералската партия, която обещава да бъде опора в сглобката.


Дори лидерите да го сторят със закъснение, електоратът е непредсказуем и особено в частта си ДБ.


Атанасов може да разчита, освен на много от сините, и на подкрепата на червения електорат, който е в естествения му възрастов и социален таргет. А той е много по-голям, отколкото актива на Корнелианците от последния ден, който разби пловдивската организация на Столетницата през последните години.


Не е случайно, че лично Нинова е предложила "логистика" за единствения реален боец срещу Сглобката в Пловдив, даже да го издигне като свой, ако се вярва на отлично информирани източници от Позитано 20. Тя не е приела лесно, че уговореният от нея Старибратов й избяга и стана номинация на ППДБ.


Патриотичният електорат, който е доста силен в столицата на Румелия също е про-Славчо, който е неговият автентичен представител. Особено с посланията на Атанасов и неговата коалиция Съединени за Пловдив градът да си върне изкуствено създадените общини Марица и Родопи, които без друго обслужва всячески и благодарение на който те са сред най-богатите в България.


Данните на социолозите преди старта на кампанията днес сочат малка разлика на върха между кандидата на ГЕРБ, който има леко предимство, и бившия кмет на Пловдив. Докато номинацията на Продължаваме промяната засега изостава от водачите, вероятно поради по-слаба разпознаваемост, която не е ясно ще може ли реално да бъде наваксана за кратката кампания.


"В Пловдив кандидатът на ГЕРБ за кмет отново носи фамилията Димитров, отново е бивш спортист, отново е лична кандидатура на Борисов. За огромно мое съжаление предричам балотаж между него и вечната Амбър Славчо Атанасов", гласи откровената прогноза на известния адвокат и активно принадлежащ към демократичната общност Стефан Левашки.


"Извън трагикомедията навсякъде другаде в областните центрове, последният пример е от Пловдив - ГЕРБ издигат успешен и харесван районен кмет, а ППДБ тотално неразпознаваем бивш депутат.


Честит балотаж на Славчо Атанасов, не помня вече кой подред, и много здраве на шаманите", отсича категорично политологът, близък до ГЕРБ Георги Харизанов.


"Очертава се интересна кметска битка в Пловдив, още преди ГЕРБ да са обявили кандидата си. За мен дотук големият сблъсък ще бъде между Славчо Атанасов и Ивайло Старибратов", прогнозира известната журналистка и политически наблюдател Елена Кодинова. След обявяването на кандидатурата на ГЕРБ, тя коригира прогнозата си в известна степен:


"От десетината кандидати за кмет на Пловдив имаме поне един, който наистина някога е бил кмет. Поведохме на София, там нямат нито един такъв.


Един на града и един на район. Значи двама кмета имаме. Много поведохме на София", която симпатизира главно на ИТН.


Рекапитулацията е, че без нито един от полит.технолозите с опит в кампании да е фен на Славчо Атанасов, всички оценяват потенциала на бившия кмет. Който изгуби де юре едни спечелени де факто избори именно заради балканските политически технологии, чрез които Иван Тотев печелеше избори. И даже триковете му бяха публикувани в нещо като учебен филм.


Иван Тотев обаче вече е спомен.


На кого ще помага в тази кампания ще разкрием в следващи броеве - очаквайте включване...


Наталия Каменова



 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

риби