Руският президент Владимир Путин нарежда на службите за сигурност ФСБ да засилят наблюдението на руснаците и границите в това видеопослание, излъчено на 20 декември. (KREMLIN. RU/Reuters)

Свързани новини

20.12.2022 14:00

Ситуацията в "новите региони на Русия остава изключително сложна": Путин

Видян 721 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 
Девет месеца след началото на руската  инвазия в Украйна президентът Владимир Путин призна, че ситуацията в четирите окупирани територии в източната и южната част на Украйна е "изключително сложна".


Путин похвали членовете на службите за сигурност за тяхната смелост и самоотвержена служба в защита на конституционния ред и териториалната цялост на Русия от външни и вътрешни заплахи и изброи широк спектър от предизвикателства, върху които трябва да се съсредоточат.

Във видеообръщение, публикувано от Кремъл във вторник, Путин отправи най-добри пожелания към служителите на Федералната служба за сигурност (ФСБ), Службата за външно разузнаване (СВР), Федералната служба за защита (ФСО) и Главното управление на специалните програми (ГУСП) по случай професионалния им празник на 20 декември.


"Днешната бързо променяща се глобална ситуация и появата на нови заплахи и предизвикателства поставят високи изисквания към цялата система на руските служби за сигурност", каза той и призова службите да използват своя опит и потенциал "в пълна степен", особено в новоприсъединените региони на Русия.

"Ситуацията в Донецката и Луганската народна република, както и в Херсонската и Запорожската област е изключително сложна. Но хората, които живеят там, руските граждани, разчитат на вас и на вашата защита. А ваш дълг е да направите всичко, което е по силите ви, за да гарантирате тяхната безопасност и зачитане на техните права и свободи", каза Путин.


"Борбата с тероризма остава един от основните приоритети на всички служби за сигурност. . Под специален контрол трябва да бъдат пренаселените места, стратегическите обекти, както и транспортната и енергийната инфраструктура", добави Путин.

Контраразузнавателните служби трябва да проявят максимална концентрация, за да "спрат категорично дейността на чуждестранните специални служби и своевременно да идентифицират предатели, шпиони и диверсанти", заяви президентът.


Специалните служби трябва също така да реагират незабавно на призиви за екстремистко насилие и етническа омраза, които подкопават "вътрешното единство на нашето общество", добави той, като изброи и други важни области като информационната сигурност, както и борбата с икономическите престъпления и корупцията.


 На снимката: Руският президент Владимир Путин нарежда на службите за сигурност ФСБ да засилят наблюдението на руснаците и границите в това видеопослание, излъчено на 20 декември. (KREMLIN. RU/Reuters)


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

рак

Очаква ви продуктивен ден

Очаква ви продуктивен ден, ако успеете да организирате