"Ние не настояваме миньорите да дишат прах и да газят кал. Ако и когато се появи устойчива алтернатива на въглищата и запазване на работните места, която да замени празните приказки за слънце и вятър, ние първи ще застанем зад нея."

Свързани новини

08.02.2023 12:29

Синдикатите ще участват в предоговарянето на Плана за възстановяване: Премиерът Донев

Видян 916 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Синдикатите ще участват в преговорите за предоговаряне на Националния план за възстановяване и устойчивост в частта енергетика. Това обяви служебният премиер Гълъб Донев пред 11-ия конгрес на КТ "Подкрепа", който се провежда днес и утре в Националния дворец на културата в София, предаде БНР.

Пред делегатите президентът Румен Радев подчерта, че разчита на взаимодействие с профсъюзите по дългосрочната енергийна стратегия.

Темата за енергетиката е сред ключовите по време на обсъжданията на конгреса на "Подкрепа" наред с доходите и условията на труд.

Президентът на организацията Димитър Манолов припомни искането на синдикатите за отпадане на изискването за намаляването с 40% на въглеродните емисии от Плана за възстановяване и устойчивост и заяви, че битката за запазване на въгледобивните мощности ще продължи.

"Ние не настояваме миньорите да дишат прах и да газят кал. Ако и когато се появи устойчива алтернатива на въглищата и запазване на работните места, която да замени празните приказки за слънце и вятър, ние първи ще застанем зад нея."



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 08.02.2023 14:59

    Правилно, на поредния чуждоземски радев шарлатанин Пекана никой не вярва. От къде ги намира тия анонимни безродници нашия натовски генерал и каква ли е мизата за да причинява на българите всички тези предателства и разруха?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

лъв