Според нея задачата е много трудна. Ние като държава следва да вървим по пътя на декарбонизацията и дори в момента да намалим скоростта, то крайната цел вече е моделирана, подчерта екоминистърът.

Свързани новини

01.02.2023 12:29

Брюксел ще уважи искането ни за предоговаряне на ПВУ: Министърът на околната среда и водите

Видян 1544 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Вярвам, че Брюксел ще уважи искането ни за предоговаряне на ПВУ. Въпрос е на сериозен преговорен процес за намиране на балансирано решения, заяви пред БНР министърът на околната среда и водите Росица Карамфилова.

Тя посочи, че очакванията са за забавяне на постъпленията при влизане в преговорен процес. С финализиране на преговорите това забавяне ще бъде преодоляно, добави екоминистърът.

"Задачата е с висока степен на важност и висока степен на предизвикателство. Срокът е много кратък. Мобилизирали сме ресурси, за да се направят анализи и сметки, за да се прецени какъв да е преговорният подход", коментира тя.

По думите й фокусът в преговорния процес е да се предоговорят ангажиментите година спрямо година за намаляване на емисиите парникови газове, така че да се постигнат реализируеми цели.
Според нея задачата е много трудна. Ние като държава следва да вървим по пътя на декарбонизацията и дори в момента да намалим скоростта, то крайната цел вече е моделирана, подчерта екоминистърът.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 08.02.2023 13:13

    съвременните световни измами и терор- парникови газове, ковид ваксини,детски ваксини, холестерол причинител на атеросклерозата,вредни американски аерозоли в нашата атмосфера, които съсипват реколтата ни и най-отгоре криминални субекти, курдисани ни за управници

  • 001 мафия 01.02.2023 13:50

    Защо сегашният евроатлантически фаворит на Радев, живеещият във Виена и небългарин Пеканов внесе този ПВУ и одобрен от него? Защо това анонимно и натресено ни от РР лице Пеканов упорито работи против интересите на България и българите е лично закрилян и лансиран от Президента? Веднъж му сърбахме попарата с международните измамници и също анонимници Кирчо и Кокорчо, които нарече шарлатани, но пораженията и вредите от тях си остават за бълг.народ

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

лъв