Свързани новини

09.09.2021 14:39

Симулира се дейност - да спират, да чегъртат: Николай Нанков за МРРБ

Видян 1844 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В Министерството на регионалното развитие и благоустройството е настъпил тотален хаос, безпътица и безсилие да се управлява целият административен процес. Апелираме към МРРБ и следващия служебен кабинет този ресор да бъде водещ и там да бъдат назначени хора, които да могат да управляват, както административно, така и политически процеса. От 4 месеца това явно не е водеща политика.


Това каза бившият министър на регионалното развитие и депутат от ГЕРБ Петя Аврамова пред журналисти в парламента, предаде 24 часа.


Това, което интересува мен и всички граждани е строи ли се магистрала "Хемус"? Отговорът е не. Всеки може да мине и да направи своята преценка. Строят ли се останалите големи проекти, които касаят Северна България - това, в което ние вложихме много труд? Виждаме как всичко рухва пред очите ни, а хората от Северна България чакат да видят тези магистрални отсечки, каза Аврамова.


Днес чухме поредната пресконференция на регионалното министерство. Да, законът трябва да се спазва и ние също сме спазвали закона, управлявайки министерството и държавата. От тази пресконференция стана ясно, че държавна структура "Дирекцията за национален и строителен контрол" е направила проверка и хванала друга държавна структура в нерегламентирани строителни дейности. От 4 месеца министерството се управлява от служебен министър, който първо смени управителния съвет на АПИ, след това изчегърта и него, спешно трябваше да върне един от членовете, за да има кой да разпише поне заплатите, изчегърта и шефовете на "Автомагистрали", за ВиК холдингът също е сменено ръководството, продължи тя.


Симулира се дейност, която се изразява в това да спират, да чегъртат, категоричен бе и Николай Нанков.


Зам.-шефката на парламента Росица Кирова пък разказа, че била на посещение в Берковица, където хората и местните управници я попитали какво става с тунела под Петрохан.


Можех да дам само един отговор, че все още чакам официална информация от министъра на околната среда и водите, каза Кирова. Тя обясни, че още на 31 юли е попитала министъра какво се случва с процедурата по ОВОС за тунела под Петрохан.


Тук в залата ми отговори устно на въпрос, че процедурите са придвижени. Тази сутрин в отговорът ми на въпроса за оценка за въздействие на околната среда, ми казва, че той няма информация, и тъй като възложител е АПИ, трябва да попитам тях. Същото се случва с проектите за Ружинци, Монтана. Беше стигнато до преговори със жалбоподателя и отново нищо. Получих отговор, че има дело в съда и след това АПИ ще изпълни нареждането, каза Кирова.


Отново ще имаме служебно правителство? Така ли ще се работи. Ако идва икономическа криза, няма да я решим само с пари на калпак, каза Кирова.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

везни

Днес може да се наложи да вземете трудни решения

Днес може да се наложи да вземете трудни решения,