“България няма да дава тежко въоръжение на Украйна”, заяви в кулоарите на НС служебният военен министър Димитър Стоянов.

Свързани новини

03.11.2022 16:48

Ще подходим крайно консервативно: МО

Видян 1050 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


“България няма да дава тежко въоръжение на Украйна”, заяви в кулоарите на НС служебният военен министър Димитър Стоянов.

"Домашното, което ние ще си подготвим, ще бъде крайно консервативно и това е продиктувано от чл. 9 от Конституцията, където ясно е записано, че Въоръжените сили са гарант за сигурността, териториалната цялост на страната и суверенитета й. Тази консервативност произхожда и от чл. 3 на Вашингтонския договор, в който е записан, че всяка една страна (от НАТО) трябва да поддържа собствен отбранителен потенциал", подчерта той.

"В конкретика може да се влезе само, когато направим анализ", посочи министърът. “Едно е ясно обаче - няма да даваме тежко въоръжение от типа на зенитно-ракетни ПВО комплекси”, увери той.


"За да бъдат дадени, преди това трябва да има заместващи платформи. Интересно е, че когато говорихме за заместващи платформи, политиците изключително настървено се нахвърлиха на Министерството на отбраната защо искаме това, защо е необходимо. Ето затова е необходимо, трябва при нас да дойдат първо тези платформи, за да се освободим от старото руско въоръжение. А като говорим за старо руско въоръжение, необходимо е да се отчита каква техника получават останалите страни. Тя не е по-нова. Но все пак тя е западна, съвместима с НАТО", изтъкна Стоянов.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

козирог