Бившият парламентарен шеф добави още, че от ПП биха подкрепили предоставяне на военна помощ в Украйна, каквото предложение преди дни обявиха, че ще внесат от Демократична България.

Свързани новини

10.10.2022 14:12

Ще откажем предложение за шеф на НС: ПП

Видян 1073 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


“Ще откажем, ако ни предложат поста председател на парламента”, обяви в ефира на БНТ бившият парламентарен шеф Никола Минчев от Продължаваме промяната. Практиката е най-голямата ПГ да излъчи шеф на парламента, а това не е ПП.


“Няма промяна в позицията ни към ГЕРБ, първата политическа сила след изборите трябва да си поеме отговорността. Не ни притеснява ролята на опозиция, това е нормален демократичен процес. Един път си на власт, друг път си в опозиция”, добави той.


Минчев увери, че ПП няма да спъва работата на НС и ще подкрепи точките, които са важни за партията. "Ние обявихме нашите приоритети – например, законите по Плана за възстановяване и устойчивост. Може да се случи така, че в новото НС да дойдат предложения от мнозинството около ГЕРБ и ние, видим ли, че е качествено, да го подкрепим", допълни той.


По думите му, ако се стигне до втори мандат, от ПП ще направят усилия за съставяне на мнозинство, но Минчев е скептичен. "С тази конфигурация мислим, че това е изключително трудна задача", каза той. Според него правителство на малцинството не е работещ вариант, защото едно управление трябва да има достатъчно ясна подкрепа на НС, за да прокарва политиките си.


Бившият парламентарен шеф добави още, че от ПП би подкрепила предоставяне на военна помощ в Украйна, каквото предложение преди дни обявиха, че ще внесат от Демократична България.
 




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 10.10.2022 15:17

    Ще ви предложат екскурзия до Канада!

  • 001 Тихомир Томов 10.10.2022 14:28

    Никой нищо няма да предложи на тия безхаберници на високи приходи !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

риби