17.06.2022 10:06

Решението за оставката на Никола Минчев е политическо: Кристиан Вигенин

Видян 2150 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Смятам, че господин Никола Минчев абсолютно в съответствие с правилника и с решенията на Народното събрание не допусна ново гласуване по това дали да е закрито заседанието, така че основанието, по което беше формално поискана тази оставка, всъщност е спазването на правилника и законите, така че всички си признаха, че на практика решението за неговата оставка е политическо и то не е свързано с неговата работа". Това коментира в интервю за предаването "Преди всички" по програма "Хоризонт" Кристиан Вигенин, заместник-председател на Народното събрание:

 

"Дори според правилника подобно искане за оставка на председателя, за отстраняване на председателя, може да се иска при системни нарушения. Новото мнозинство реши брутално да се разправи с председателя и да се опита да обърне и правилника с хастара обратно, за да покаже, че вече има други, които определят правилата на играта".


 


 


"Би трябвало господин Мирослав Иванов да ръководи днешното заседание в Народното събрание, тъй като в ситуацията, в която сме от вчера, временно председателството на Народното събрание се поема от заместник-председателя от най-голямата парламентарна група", отбеляза заместник-председателят на Народното събрание:


"В случая това е Мирослав Иванов от "Продължаваме промяната". Той изпълнява тази функция до избирането на нов председател. Изборът на председател по правилник трябва да се състои в 14-дневен срок".


 


"Няма да има вдигане на ветото, каквото и предложение да дойде от Френското председателство", категоричен е заместник-председателят на Народното събрание.


 

 

Цялото интервю с Кристиан Вигенин можете да чуете от звуковия файл.



Етикети
, , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

козирог