Свързани новини

17.07.2023 21:07

Ще има отговор на безсмислената атака срещу Кримския мост: Путин

Видян 1520 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Ще има отговор на това безсмислено от военна гледна точка второ терористично нападение срещу Кримския мост, който отдавна не се използва за военни цели и е граждански обект", заяви президентът на Русия Владимир Путин на съвещание с ресорните министри и губернаторите от близките до съоръжението области. "Още повече, едно дете изгуби и двамата си родители заради атаката", уточни властелинът на Кремъл. Според инфо-рупора на властта в Москва - Първи канал на местната тв следите на двата взрива в 3 и в 3:19 ч. водели през украинските до британските служби МИ6.


Лондон достави безпилотни плавателни съдове Ремус на Киев, продължава най-близката до Кремъл медия като цитира Националния антитерористичен комитет на РФ. За атаката е използван коридор от Турция, освободен по зърнената сделка.


От украинска страна цитират шефа на разузнаването Буданов, че Кримският мост е излишен. 


Жп движението по моста вече е възстановено още през деня, като са осигурени допълнителни влакове, които да поемат част от желаещите да преминат към полуострова туристи, които са решили да оставят колите си в Керч. За онези, държащи да бъдат с автомобилите си, в дните, в които трябва да бъде ремонтирано съоръжението, са предвидени допълнителни курсове на наличните фериботи от и до Крим. Така поне 4000 коли дневно ще могат да се движат в посока. 


Пред Денят он еър бившият служебен премиер и 2-кратен военен министър, генералът от кариерата Стефан Янев се спря на две версии. Според него едната е във връзка с незадоволителните резултати от украинското контранастъпление, които да са принудили Киев на този ход. Другата е Русия да е предизвикала взривовете, за да има алиби за изтеглянето си от зърнената сделка.


Днес Русия прекъсна участието си в сделката, като изтъкна, че го прави, тъй като нито едно от нейните изисквания не е спазено за година. Само 3% от 33 млн.т украинско зърно са стигнали до страните, които трябваше да бъдат бенефициенти по споразумението с посредничеството на Турция и под егидата на ООН - най-бедните държави в света, а 97% са отишри в най-богатите от ЕС, твърдят от Москва.


Путин организира голяма среща Русия - Африка след броени дни.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

лъв