Свързани новини

09.11.2021 15:28

Ще ядете по-малко месо, новото еко нормално ще бъде по-голяма промяна от коронавирусното: Гардиън

Видян 3922 пъти | Коментари 2
Гласували 2 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Коронавирусът е проблем за 2 до 4 години, а глобалното затопляне ще ни наложи поведенчески и културни промени за 50 – 100 години напред”, предупреди на глобалната климатична конференция в Глазгоу главният научен съветник на Великобритания Патрик Валънс. „Ето аз минах от кола на колело, намалих месото, дойдох от Лондон до Глазгоу с влак, ограничавам потреблението на ток, всички ще трябва да променим консумацията на различни стоки и услуги”, директно обрисува нещата той, цитиран от Гардиън. Картината прилича на ситуацията в Китай при Мао, от която страната бяга вече 45 години.
Към него се присъедини колегата му от Канада – главният учен на страната Мона Немер, която обяви „дълбока поведенческа и културна промяна в нашата връзка със Земята”.  
Пред New Scientist Валънс добавя: „Има доста надежда да се справим с 1,5 градуса глобално затопляне, вместо с 2 градуса. Първо, технологиите ни помагат за развитието. Второ, новото поколение е решено да направи нужните промени в начина на живот. Трето, има шанс да се


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 10.11.2021 19:23

    най-бъбривите лъжци за въображаемото затопляне си взеха парите и си накупиха вили до сами океанската вода, дето уж щяла да се покачи, това е другата мега лъжа и никой не казва къде отиват тези грешни пари за въпросните емисии и пак са същите създатели на тази далавера и пак медиите повтарят като безмозъчни тези измишльотини.

  • 001 Call this science! 09.11.2021 22:44

    И правилно - западняците са дебели и тъпи. Половината от тях не могат да си намерят държавата на глобуса. Глобалното затопляне от карбоновите емисии не го мисли чак толкова дълго. Между 2035-40 Слънцето така ще ни затопли, че може да се окажем последната човешка цивилизация.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.