По време на пресконференция след срещата на върха на Г-7 с развитите икономики в Брюксел, Шолц отхвърли искането на Путин

Свързани новини

25.03.2022 09:25

Шолц отхвърли искането на Путин за рубли срещу газ

Видян 3202 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 1.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Германският канцлер Олаф Шолц отхвърли искането на Русия ЕС и САЩ да плащат за руски газ в рубли, като заяви, че повечето съществуващи споразумения за покупка на газ изискват плащане в евро или щатски долари, съобщава Политико


 


Руският президент Владимир Путин предприе тази стъпка в сряда, като отправи предизвикателство към усилията на Запада да накаже Москва за инвазията ѝ в Украйна, обявявайки, че така наречените "неприятелски" държави - списък, включващ страните от ЕС и САЩ - ще трябва да купуват руския внос на газ в рубли. Този ход се възприема като опит да се подкрепи падащата руска валута и да се избегнат санкции от страна на Запада.




Въпреки това, по време на пресконференция след срещата на върха на Г-7 с развитите икономики в Брюксел, Шолц отхвърли искането на Путин.


 


"Разгледахме това, за да се опитаме да получим обща представа. Това, което научихме досега, е, че навсякъде има фиксирани договори, които включват валутата, в която се извършват плащанията", каза Шолц пред репортери. "И в повечето случаи там пише евро или долар. . . и това е важното. "




Германия си навлече особени критики за това, че отхвърли призивите за налагане на незабавно ембарго върху вноса на руски газ, нефт и въглища с аргумента, че забраната би имала по-сериозен ефект върху икономиките на Германия и ЕС, отколкото върху ръководството на Русия.


 


 


Шолц каза също, че Г-7 - клуб, съставен от САЩ, Канада, Франция, Германия, Италия, Япония и Обединеното кралство, който понастоящем се ръководи от Германия в рамките на ротационното председателство - е повторила в съвместно изявление призива си към Русия незабавно да прекрати всички военни действия. Групата се договори също така да наложи допълнителни санкции, ако е необходимо, но в четвъртък отказа да предложи нови мерки.




"Съгласни сме да запазим санкциите толкова дълго, колкото е необходимо, и да следим за тяхната ефективност", каза Шолц. "Ако се наложи, ще реагираме с допълнителни санкции", добави той, без да уточнява какво може да бъде причината за допълнителни санкции.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 25.03.2022 20:58

    Последен руски виц: Мадлийн Олбрайт отишла до Лета, да се пренесе в Хадес. "Плащане само в рубли", казал Хирон

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

телец