Приключи проверката за служители на МВР, които са оказвали помощ на Георги Семерджиев, станал известен с причинена от него катастрофа на столичния булевард „Черни връх”

Свързани новини

12.09.2022 12:14

Шефове в МВР са пазили Семерджиев, уволняват Симона Радева

Видян 1780 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Трима служители на ръководни позиции в МВР са позволили на обвинения за тежката катастрофа на бул. Черни връх Георги Семерджиев да избегне наказателно преследване за нарушения на пътя. Това съобщи пред журналисти служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев. "Изглежда, че Семерджиев е имал чадър на високо ниво", коментира още той.



До момента е установено, че над 40 служители на Пътна полиция и Охранителна полиция са били свързани с обвиняемия Георги Семерджиев, който с автомобила си уби две млади жени на централно столично кръстовище. Срещу униформените започват спешни дисциплинарни производства. "Те са нарушили задълженията си или не са изпълнявали това, което трябва по закон", каза министърът.



„За полицайката Симона Радева има доста данни и тя подлежи на уволнение. Става дума за несъвместими действия от нейна страна. Тя е помогнала на Семерджиев да избегне наказания”, съобщи още Демерджиев.
Министърът посочи, че проверката в МВР за връзки със Семерджиев е за период от 2014 година насам, като в някои случаи е изтекла давност да се търси отговорност. Затова той поиска тези служители сами да напуснат МВР. Демерджиев допусна още, че казусът със Семерджиев не е изолиран случай.



Към настоящия момент обвиняемият Георги Семерджиев се намира в ареста. Срещу него вече се повдигнати 5 обвинения - за тежкия инцидент с две жертви, управлението на автомобил след употреба на наркотици, за фалшиви регистрационни номера и фалшива шофьорска книжка, както и за притежание на наркотици, намерени в жабката на колата. Пред съда Семерджиев се защити, че няма общо с автомобила и че в деня на катастрофата е бил отвлечен.



Част от материалите по делото за катастрофата бяха отделени в специално досъдебно производство на Софийската градска прокуратура. Според нея в периода от 2021 г. до деня на катастрофата "при условията на продължавано престъпление длъжностно лице от структура на МВР е нарушило служебните си задължения с цел да набави за себе си или за другиго облага".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 държава на мафията 13.09.2022 11:25

    Такива престъпни схеми и колаборации на "държавни" служители с престъпността има във всички институции и администрации. Не случайно в последните години се пласираха поголовно на всички нива удобни калинки, с купени дипломи и нагласени конкурси, ако изобщо ги има. Корупция и нефелност на всякъде по висшите нива и администрация и за това мафията де факто управлява.

  • 001 Anonimen 12.09.2022 22:50

    А имена, кога!?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.