Дали става въпрос за чадър от по-високо ниво, или за инцидентни случаи, проверката в МВР продължава.

Свързани новини

10.09.2022 08:00

Над 40 полицаи са свързани с обвинения за катастрофата на Черни връх

Видян 5816 пъти | Коментари 3
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

40 служители на МВР с действие или бездействие са помагали през последните години на Георги Семерджиев. Това е шофьорът, който през юли уби две момичета в центъра на столицата. Проверката е на вътрешното министерство, съобщи в специално интервю за NOVA главния секретар на МВР Петър Тодоров.


На 5 юли джипът на Георги Семерджиев помита и убива на място Хариет и Христина. Момичетата са на тротоара на булевард „Черни връх”. Шофьорът бяга и е арестуван в дома му. Оказва се, че той има 47 акта и 49 наказателни постановления за различни нарушения. Шофира с фалшива шофьорска книжка, фалшиви регистрационни табели и метамфетамин в кръвта. Появяват се информации, че именно полицаи му помагат да избяга от мястото на катастрофата и да се укрие. МВР започва проверка – имало ли е над Семерджиев полицейски чадър. Появяват се информации, че именно полицаи са му помогнали да избяга от местопроизшествието и да се укрие.


Тодоров посочи, че проверката срещу Симона Радева приключва до дни и се очаква нейното дисциплинарно уволнение.


Проверката на МВР обхваща последните 10 години. В тях Семерджиев е спиран с нарушения на пътя и въпреки това е продължил да шофира, без да понесе никаква наказателна отговорност. Установени са 40 служители от Пътна и Охранителна полиция, които са си затваряли очите - умишлено или от нехайство. „За съжаление има констатации за голяма група служители, които с действия или бездействия са установени такива данни за дисциплинарни нарушения, което е повод да започнат дисциплинарни производства срещу тях”, каза още Тодоров.


Дали става въпрос за чадър от по-високо ниво, или за инцидентни случаи, проверката в МВР продължава.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 пълна трагедия 11.09.2022 09:17

    Има ли изобщо качество и компетентност в МВР като отдавна е известно с факти, че те участват в престъпни схеми и са корумпирани, а Рашков се изпусна, че 80% са ТЕЛК-адижии и на всичко това за капак имат 5 синдиката и непрекъснато искат увеличения на заплати?! Ефективно наказани и разплитане на схемите по веригата никога не се случва....

  • 002 Anonimen 10.09.2022 16:56

    Пощенски гълъби разнасят новината , че Семерджиев е изтървал волана , защото по време на движение спътничката му е правила фелацио ... следва върховно удоволствие ... и изтърван волан ... Вярна ли е информацията от пощенските гълъби ???

  • 001 Anonimen 10.09.2022 14:33

    Разбира се, отнася го най- низшестоящият по веригата.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

скорпион