Руският първи дипломат Сергей Лавров заяви, че държавите трябва да се споразумеят да не укрепват своята сигурност за сметка на другите

Свързани новини

01.04.2022 18:00

САЩ вече са потиснали всички опити за установяване на автономия от страна на Европа: Лавров

Видян 30515 пъти | Коментари 2
Гласували 4 рейтинг: 4.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Руският първи дипломат Сергей Лавров заяви, че държавите трябва да се споразумеят да не укрепват своята сигурност за сметка на другите
 
Москва иска гаранции за сигурността на всички европейски държави, а не само на Украйна и Русия, заяви външният министър на страната пред журналисти в петък. По време на мирните преговори с Русия Киев потвърди, че е готов да стане необвързана страна в замяна на правно обвързващи гаранции за сигурност.
 


След разговори с индийския си колега Субрахманям Джайшанкар в Ню Делхи Сергей Лавров подчерта, че другите страни също трябва да получат такива гаранции въз основа на "онези документи, които са приети в продължение на много години в рамките на ОССЕ и в които е провъзгласен принципът, че никоя страна няма да укрепва своята сигурност за сметка на сигурността на другите".

 


Лавров изрази предпазлив оптимизъм по отношение на продължаващите преговори между Русия и Украйна, като отбеляза, че Киев и западните му съюзници изглежда са съгласни с бъдещия неутрален статут на Украйна, която няма стремеж да се присъедини към НАТО.

 
 
Въпреки това руската военна офанзива в Украйна не е "само за Украйна, за нейния неутралитет", а по-скоро "въпрос на световен ред", твърди Лавров. Руският първи дипломат изказа предположението, че САЩ вече са потиснали всички опити за установяване на автономия от страна на Европа, която сега е в пълен синхрон с Вашингтон. Според Лавров европейците са се примирили с този статут.


Истинската цел на Запада е възстановяването на еднополюсния свят, смята Лавров.


Руският външен министър заяви, че САЩ и техните съюзници се опитват да прикрият истинските си цели, представяйки конфронтацията си с Русия и някои други държави като "битка между демокрации и автокрации".

Според Лавров обаче самият Запад се е превърнал в една голяма автокрация начело със САЩ.
 
 
 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 03.04.2022 10:26

    Някой ще направи ли опит да ми обясни какво означава американец ??? Това е гографско понятие, а не етнос ! Първите заселници на този континент са престъпници и авантюристи, които бягат от правосъдие в Англия ! На територията на този континент живеят конгломерат от националности ! Една държава, която в цялата си история е управлявана от престъпни политици ! Стремежа им да наложат диктат над целият свят е налудничав, както на други преди тях, като Александър македонски, Чингис хан, Наполеон, Бисмарк, Хитлер и други безумци ! Време е да разберат, че времето на илюзиите им изтече !

  • 001 Тихомир Томов 01.04.2022 23:43

    Не американците, а управляващите евреи са решили това !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

рак