Служители на посолството на САЩ в Украйна издигат националния флаг на САЩ в посолството на САЩ, докато руската атака срещу Украйна продължава, в Киев, Украйна, сряда, 18 май 2022 г. | Efrem Lukatsky/AP Photo

Свързани новини

19.05.2022 09:51

САЩ отвори отново посолството си в украинската столица

Видян 1542 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Съединените щати отвориха отново посолството си в украинската столица, три месеца след като опасенията от брутално руско нахлуване доведоха до затварянето му, съобщава Политико.




Решението за изпращане на малък контингент американски дипломати обратно в Киев като част от отварянето на посолството има за цел да покаже, че САЩ подкрепят Украйна срещу Русия.


 


Това е стъпка, която американските законодатели и от двете партии, както и украинците, се надяват да видят от седмици. Служителите от администрацията на Байдън обаче се колебаеха, до голяма степен поради продължаващите опасения за сигурността, дори когато други страни отново отвориха мисиите си.


 


Повторното отваряне на американското посолство беше потвърдено от държавния секретар Антъни Блинкен в изявление в сряда, след като американското знаме отново беше издигнато в сградата. Той я нарече "важна стъпка".




"Украинският народ, с наша помощ в областта на сигурността, защити родината си пред лицето на безсъвестното руско нашествие и в резултат на това над посолството отново се развяват звезди и ленти", каза Блинкен. "Гордо подкрепяме и продължаваме да подкрепяме правителството и народа на Украйна, докато те защитават страната си от бруталната агресивна война на Кремъл. "




Блинкен заяви, че администрацията на Байдън е "предложила допълнителни мерки за повишаване на безопасността на нашите колеги, които се завръщат в Киев, и е подобрила нашите мерки за сигурност и протоколи".


 


 


Човек, запознат с плановете за повторно отваряне на посолството, заяви пред POLITICO, че то ще започне да функционира само в ограничен обем и че няма да се предлагат консулски услуги.




Церемонията по откриването в сряда се забави с около час заради предупреждение за въздушно нападение в Киев, което подчертава заплахата, която продължава да съществува повече от месец след оттеглянето на руските сухопътни сили от района около украинската столица.




Шарже д'афер Кристина Квиен, която в момента е в отпуск, не присъства на церемонията по откриването, на която малък контингент дипломати издигна американското знаме над затворения комплекс на посолството.


 


 Снимка: frem Lukatsky/AP Photo


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

козирог

Финанси, бюджетиране, спестяване, инвестиране

Финанси, бюджетиране, спестяване, инвестиране, все