Свързани новини

02.07.2021 11:52

САЩ: Корупция сред органите на реда и съда пречи на борбата с трафика на хора в България

Видян 3146 пъти | Коментари 5
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

България все още не изпълнява напълно минималните стандарти за премахване на трафика на хора, но полага значителни усилия в тази посока. Това се посочва последния Доклад за трафика на хора на Държавния Департамент на САЩ, предаде OFFNews.bg.


В документа се казва, че въпреки пандемията от Covid-19 българското правителство е демонстрирало по-големи усилия при борбата срещу трафика на хора, съобщи БНР. Сред посочените положителни стъпки са увеличаването на финансирането за национална стратегия, даване на повече средства за деца в кризисните центрове и сътрудничество на международната сцена, което включва създаване на брошура за работещите в чужбина българи с информация за техните права.


В същото време управляващите не са изпълнили минимални стандарти в няколко ключови области. Сред тях са незначителните присъди срещу мнозинството от осъдени трафиканти. Нещо, което според документа, може да подкопае усилията за справянето с проблема.


В доклада е добавено „Корупцията сред органите на реда и съдебните органи продължава да пречи на напредъка и предполагаемо съучастничество в престъпления, свързани с трафик (на хора), продължава да съществува безнаказано.“


България също е представена като една от страните, които са основни източници на трафик на хора в Европейския съюз. Това е 21-ят доклад на Държавния департамент по темата, в който са представени 188 държави.


Новият доклад обхваща периода от 1 април 2020 г. до 31 март 2021 г.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 005 Paul Craig Roberts, Institute for Political Economy 04.07.2021 11:45

    This July 4 There Is No Freedom Left To Celebrate https://www.paulcraigroberts.org/2021/07/03/this-july-4-there-is-no-freedom-left-to-celebrate/

  • 004 Тихомир Томов 02.07.2021 18:35

    Докато не построят поне 2 нови затвора не им вярвам ............................

  • 003 Anonimen 02.07.2021 18:06

    Абе коректори от "19 минути" защо на 003 се разрешава да "драска" на чужд език, това не е ли българска медия и ние нямаме ли собствен език с който да се разбираме ? Този език на копйто е писал този боклук, не е ли езикът на нашият окупатор ?

  • 002 Anonimen читатель 02.07.2021 15:20

    Кога най-сетне вънкашното министерство на подмандатната на чичо Сам територия ще се произнесе за фалшификациите на изборите в САШ за президент през миналата година?

  • 001 Anonimen 02.07.2021 13:22

    Айде вкарвайте ги най-после в затвора тези престъпници от ГЕРБ и съдийско-прокурорската паплач, стига все от вън са ни намеквали за корупцията ни, толкова ли е сложно да се подмени съставът от корумпета във всички области, тук няма реваншизъм а борба с престъпният свят на България предвождан от един прост бандит от пожарната ! Съд и затвор за цялата орда ГЕРБ и забрана на БКП и клонингите и ГЕРБ,БСП,ДПС и измамните патриоти, за да се почувстваме и ние "бели хора" на тази земя !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

козирог