Джаклин Безос и синът й

Свързани новини

08.01.2024 10:53

Самотната майката на Джеф Безос нямала пари дори за телефон

Видян 949 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Джеф Безос, третият по богатство човек в света с нетна стойност от 162,1 милиарда долара, не отговаря на стереотипа за привилегировано възпитание. Той е роден от майка тийнейджърка, която трудно свързвала двата края и не можела да си позволи дори телефон, съобщава benzinga.com.

Но не само историята на успеха на Безос е вдъхновяваща - пътят на майка му е също толкова забележителен. В речта си в началото на 2019 г. в колежа "Кеймбридж" Джаклин Безос сподели своята история, което накара гордия ѝ син да напише в Туитър: Невероятната история на майка ми. Уау. Толкова съм благодарен. Толкова се гордея."


Джаклин Безос забременява, когато е едва на 17 години в гимназията в Албакърки, Ню Мексико. По онова време животът не е бил лесен за бременните тийнейджърки. Училищните ръководители дори ѝ казали, че няма да може да завърши гимназия.

В речта си в началото на учебната година Джаклин разкрива: "Това нямаше никакъв смисъл за мен, затова се противопоставих и продължих да се противопоставям. И накрая училището отстъпи и ми позволи да се върна в училище, но имаше условия."


Тя трябваше да пристига и да напуска училището в рамките на 5 минути след началния и крайния звънец. Не можеше да разговаря с други ученици или да обядва в столовата и ѝ беше казано, че няма да ѝ бъде позволено да мине през сцената със съучениците си, за да получи дипломата си. Въпреки тези предизвикателства Джаклин се подчинява, упорства и завършва.

Разделена с биологичния баща на Безос, Тед Йоргенсен, когато е само на 17 месеца, Джаклин си търси работа като секретарка, като следобед посещава курсове по секретарство. Въпреки че била ужасна машинописка и не можела да чете стенограмите си, някой наистина я наел и тя получила работа, за която й плащали 190 долара на месец.


Джаклин се премества в собствен апартамент със сина си, но парите са ограничени и тя не може да си позволи телефон. Тъй като родителите ѝ искали да поддържат връзка, баща ѝ измислил решение - уоки-токи. Той я инструктира да се обажда всеки ден в 7 ч. сутринта.


"Така успяхме да останем в апартамента... защото не ми се налагаше да плащам за телефон", обяснява Джаклин.


Решена да продължи образованието си, Джаклин се записва във вечерно училище. Тя стратегически избира класовете според преподавателите, които биха ѝ позволили да води малкия си син в клас.


Джаклин се появява с бебето и две чанти.


Тя идваше с бебето си и две големи чанти. В едната чанта държеше книгите си, а в другата имаше бебешки неща, като пелени и шишета. Във втората чанта имаше неща, които да занимават Джеф за известно време.


В един от класовете Джаклин се запознава с бъдещия си съпруг Майк Безос, който сега се смята за баща на Джеф, въпреки че не е негов биологичен баща.


Когато Майк получава работа, която налага семейството да се премести, Джаклин трябва да отложи мечтата си да завърши колеж за много години. Тя изпитва известна завист, когато изпраща собствените си деца в колеж.


Но в крайна сметка Джаклин решила да се върне в училище. Тя казва: "Най-накрая, след отлагания и неуспехи, пирувах на трапезата на висшето образование. И момче, аз пирувах. Бях безмилостна. Поглъщах уроците си."


Повече от две десетилетия след завършването на гимназията Джаклин постига целта си и завършва колеж. Тя с гордост споделя: "Когато на 40-годишна възраст завърших Колежа на света Елизабет, никога не съм се гордяла повече със себе си. Чувствах се висока 10 фута. Сега това е ръст от 5 фута, така че това е доста голяма печалба от дипломирането".





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

телец