Денис Пушилин, ръководител на Донецката народна република, посещава Петербургския международен икономически форум 2022 в Санкт Петербург, Русия, на 16 юни. (Максим Константинов/SOPA Images/LightRocket/Getty Images)

Свързани новини

23.07.2022 07:17

Самопровъзгласилата се Донецка народна република изключва Google

Видян 1782 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Лидерът на самопровъзгласилата се Донецка народна република (ДНР) заяви, че достъпът до Google ще бъде спрян на територията на страната.

"Решихме да блокираме Google на територията на ДНР", написа Денис Пушилин в официалния си акаунт в Telegram в петък. "Това е, което трябва да се направи във всяко общество с престъпници: да ги изолирате от другите хора. "

"Ако Google престане да води престъпна политика и се върне към основните принципи на правото, морала и здравия разум, няма да има пречки за работата му", добави той.


Лидерът на така наречената ДНР обвинява Google, че е част от украинската и западната пропаганда, насочена срещу руснаците и рускоговорящите.

"Безчовечната пропаганда на Украйна и Запада отдавна е преминала всички граници. Налице е истинско преследване на руснаците, налагане на лъжи и дезинформация", твърди той. "В челните редици на информационните технологии е търсачката Google, която открито, по нареждане на своите куратори от правителството на САЩ, насърчава тероризма и насилието срещу всички руснаци и особено срещу населението на Донбас. "


Пушилин каза още, че този ход е предназначен да гарантира сигурността и защитата на населението на Донбас и е направен след консултации с ръководството на Русия.

"Западът и Украйна оказват безпрецедентен натиск върху републиката и създават заплахи както за физическата, така и за психологическата сигурност", твърди той. "Целта на този натиск е да сплаши жителите на Донецката народна република, да сломи духа им. "


 


(Максим Константинов/SOPA Images/LightRocket/Getty Images)


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

рак

Очаква ви продуктивен ден

Очаква ви продуктивен ден, ако успеете да организирате