По думите му България няма да остане на студено, защото все още сме енергиен лидер на Балканите. "Планът за възстановяване значи енергийна реформа за България, която обаче може да е контрапродуктивна", предупреди икономистът.

Свързани новини

30.11.2022 10:26

Само 3,6% могат да си плащат сметките: М. Зайкова

Видян 1089 пъти | Коментари 1
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Нулевият ДДС за брашното и хляба няма никакъв ефект върху потребителите, а само върху производителите, това са 100 млн. лева. 25-те стотинки на литър гориво са още 150 млн. Те натовариха бюджета, но нямаше никакъв ефект върху хората, това са неправилни решения. Само 3,6% от българите могат да си плащат сметките. 40% въобще не могат. Това заяви за "Твоят ден" икономистът Мика Зайкова.

Тя призова партиите да се стегнат и да съставят редовно правителство, което да си направи бюджет. "Служебният кабинет всичко да им направи и да си бие камшика и после кой ще отговаря за това? Те няма как да формират разходи и политики. Не президентът им е виновен, че има служебно правителство, депутатите не мислят за проблемите на хората, а си гледат собствените джобове", подчерта тя. И посочи, че е нужна строга диференциация кой има нужда от компенсации.

Според икономиста Михаил Кръстев няма как парламентът да задължи служебният кабинет да внесе бюджет. "Декларацията им е пожелателна, но не трябва да очакваме, че служебното правителство ще промени решението си. Ако внесат нов бюджет, служебните министри ще носят отговорност за свръхразходите, които депутатите гласуват. Това ще е предизборен бюджет", смята той.

По думите му България няма да остане на студено, защото все още сме енергиен лидер на Балканите. "Планът за възстановяване значи енергийна реформа за България, която обаче може да е контрапродуктивна", предупреди икономистът.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 справедливи наказания 30.11.2022 12:38

    Неуки и корумпирани типове ни упавляват и крадат на ангро с милиарди. Колко ли милиона са взели Кирчо и Кокорчо от необезпечените 300 милиона от ББР? Ниновият тъпунгер Гьоков защо вдигна тавана на пенсии до 3400 лв и кого обслужва това, да не говорим за плоския данък, който работи за богатите и ограбва масово бедното население и още повече се разтяга ножицата между бедни и богати, а алчните продажни хиени от НС и МС си таманят 4 пъти годишно заплатите на база измислената "средна заплата". Продажни, тъпи, алчни, нагли, гьонсурати и най-вече ненаказвани властимащи унищожиха държавата и народа и.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

овен

Днешният ден ви носи енергия за нови начинания

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днешният ден ви носи енергия за нови начинания.