Съдийката, която оправда Огнян Донев, понеже не знаел, че трябва да плаща данъци за десетки милиони лева в хазната, е подозирана за „заинтересована”, сиреч корумпирана от прокуратурата, както най-уважаваната медия у нас – Българското Национално Радио съобщи още на 22.12.2015 г.

Свързани новини

01.11.2022 17:34

Съдийката на Огнян Донев може да е корумпирана: БНР

Видян 4471 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Съдийката, която оправда Огнян Донев, понеже не знаел, че трябва да плаща данъци за десетки милиони лева в хазната, е подозирана за „заинтересована”, сиреч корумпирана, от прокуратурата, както най-уважаваната медия у нас – Българското Национално Радио съобщи още на 22.12.2015 г. Същата инфо институция, не ние, посочва и как нейните тези са разбити от собствените й колеги:


„Огнян Донев е обвинен за укриване на данъци за близо 63 млн. лева през 2007 г., когато е бил изпълнителен директор на Елфарма. Заедно с него на съд беше изпратен и изпълнителният директор на Телсо Борис Борисов, укрил според държавното обвинение близо 7,5 млн. лева данъци от две сделки със "Софарма", съобщава БНР.
Разследването срещу Донев е от 2012 г. Обвинителният акт срещу него беше внесен в съда едва през юли тази година.


На финала на законовия тримесечен срок съдията от Софийския градски съд Даниела Борисова върна делото на прокуратурата заради противоречив обвинителен акт, с което обаче не се съгласи Софийският апелативен съд. Според апелативните съдии Мария Митева, Алексей Трифонов и Христина Михайлова, "обвинението  е ясно и точно", някои от изискванията на съдия Борисова са незаконосъобразни, а други - неправилни.


Позовавайки се на темповете, с които съдия Даниела Борисова е работила по делото "Донев - Борисов" и на становището на Апелативния съд, прокуратурата поиска отвод на Борисова, подозирайки я в предубеденост или заинтересованост от изхода на делото, което пък създава опасност от постановяване на порочен съдебен акт".


Радостина Тонева


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

телец