Свързани новини

23.09.2014 10:11

Съдят Украйна за сваления Боинг по 1,3 млн. евро на жертва

Видян 1383 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Роднини на германци, загинали в сваления малайзийски самолет MH17, ще съдят Украйна и президента й за престъпна небрежност, защото не са затворили въздушното пространство на страната, съобщи адвокат на близките.


Елмар Гиемула, адвокат и професор по авиационно право, който представлява трите немски семейства, заяви, че ще съди Киев в Европейския съд по правата на човека в Страсбург.


"Всяка страна носи отговорност за сигурността на своето въздушно пространство. Като държи въздушното си пространство отворено за самолети на други държави, държавата се ангажира с безопасността им. Ако не може да ги защити, тя трябва да затвори небето си", пише той в позиция до AFP.


Адвокатът смята да съди украинското правителство и президента Петро Порошенко за 298 убийства по небрежност и да изиска обезщетение заради нанесените болка и страдание на близките от 1,3 милиона евро на жертва.


Според него искът няма да засяга Русия, тъй като свидетелствата за вината й не били доказани, но в бъдеще може и да заведе дело срещу Москва.


Самолетът беше свален на 17 юли тази година, като всички 298 души на борда загинаха. 193 от тях бяха холандци, а 4 немци.


Докладът на холандския екип от експерти, който анализира катастрофата, заключи, че самолетът е бил свален от противовъздушна ракета. Киев и Западът обвиниха проруските сепаратисти, че са изстреляли фаталната ракета земя-въздух "Бук", която е била доставена от Русия, но Москва отрече.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

близнаци

Едно такова майско празнично се получава при вас

Едно такова майско празнично се получава при вас.