Свързани новини

31.01.2022 09:24

Съдят Credit Suisse за пране на 55 млн. CHF на Брендо

Видян 2307 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Швейцарски федерален прокурор заяви, че българската наркомафия е депозирала около 55 милиона франка в Credit Suisse (CS), а държавата предяви иск за над 42 милиона франка (40 милиона евро) като обезщетение от Credit Suisse Group AG.


 


Искът е резултат от 14-годишно разследване на банката за пране на пари от българска нарко група. Делото започва след седмица, според обвинението прането е извършвано между 2004 и 2007 г.


 


Освен това банката е застрашена и от максимална глоба от 5 милиона франка, пише швейцарската преса. Най-големият вестник в страната на банките Les Temps в неделното си издание е посветил на аферата челната публикация на 1-ва, цялата 2-ра и 3-та страница.


 


За същото пишат и SonntagsZeitung, и 24heurs.
Федералният наказателен съд на Швейцария описа обвиненията в документ от 500 страници, в който се твърди, че банката страда от „сериозни организационни недостатъци“ в предотвратяването на прането на пари, пише SonntagsZeitung.


 


Швейцарският федерален прокурор твърди, че българската наркомафия, водена от бивш борец – визира се Брендо, е депозирала около 55 милиона франка в Credit Suisse. Голяма част от тях са били доставени в куфари, пълни с разопаковани банкноти.


 


Федералният прокурор разследва бивша служителка на Credit Suisse за ролята й в аферата, бивш служител на банка Julius Baer и двама български граждани, свързани с криминалната групировка. Имена не се съобщават.


 


Евелин Банев-Брендо има влязла в сила присъда у нас, освен в Италия и Румъния, която трябваше да е приведена в изпълнение още през 2018 г. Тогава обаче Банев изчезна и се появи в Украйна през есента 2021 г. Там бе арестуван, а впоследствие освободен за притежаване на наркотици.


 


Страната е твърде демократична, за да държи в затвора подобни хора, докато в него й има например журналисти, иронизират експертите.


 


Пламен Валентинов


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

скорпион