Той е обвинен в нанасяне на побой над свои съграждани. Задържан бе през юни т.г. в хода на специализирана полицейска операция.

Свързани новини

10.11.2022 11:11

Съдът върна окончателно в ареста сина на прокурора от Перник

Видян 943 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Софийският градски съд отмени определението на Районния съд за Васил Михайлов от Перник, като по този начин мярката му за неотклонение от домашен арест се променя отново в задържане под стража.


Михайлов трябва незабавно да бъде отведен в следствения арест. Решението е окончателно.
Мотивите на съда са, че има доказателства, че Михайлов е нарушил домашния си арест.


Неправилна е преценката на Районния съд, че Михайлов не е напускал дома си. Полицейски инспектор от Перник е свидетелствал за това, че Михайлов е нарушил мярката си. На обвиняемия са били обяснени задълженията, произтичащи от домашния арест.


Вместо да отиде директно в апартамента след като беше освободен от ареста, Васил Михайлов е посетил заведение, като така е нарушил мярката


Адвокатът на Михайлов - Христо Ботев, пък изтъкна, че „данните са от гривната и свидетелски показания. В заведението се е забавил не повече от минута, за да си вземе ключовете. А и той още не е бил в дома си, за да започне изтърпяване на мярката. Има и множество физически проверки. Укоримо би било, ако беше отишъл до кафето, след като вече е влязъл в дома си и мярката е започнала да тече”, се обоснова защитата.


Христо Ботев заяви още в съдебната зала, че искането на прокуратурата за връщането на Михайлов в ареста е заради медийния шум. Освен това доклад на правосъдното министерство показвал, че прекъсванията на сигнала от гривната за няколко минути се дължат на технически проблеми.


Младежът е обвинен за това, че на 9 април около 4:00 часа в близост до детска площадка в Перник, е нанесъл много удари с юмруци и ритници в областта на главата на мъж и го е порязал с нож в областта на лявото око, вследствие на което му е причинил средна телесна повреда. След това обвиняемият отправил закани за убийство на жена, като размахвал нож пред лицето ѝ.


Михайлов е обвинен и за това, че на 11 юни около 14:00 часа в близост до заведение в Перник, е нанесъл редица удари с юмруци в областта на главата на друг човек и му е причинил телесна повреда. Деянието е извършено по хулигански подбуди.


 Пламен Валентинов


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес се фокусирайте върху вашите професионални цели

Днес се фокусирайте върху вашите професионални цели.