На 5 април съдия Ева Пелова прекрати делото, заведено от главния архитект на София Здравко Здравков

Свързани новини

27.04.2022 16:19

Съдът пак опази от събаряне незаконния хотел на Румен Гайтански-Вълка до язовир Искър

Видян 1731 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ловният хотел на Румен Гайтански-Вълка до язовир Искър за втори път бе спасен от събаряне от съда, съобщи Дневник. На 5 април съдия Ева Пелова прекрати делото, заведено от главния архитект на София Здравко Здравков. Той оспорва решението на същия съд от 15 декември 2021 г., с което се отменяше неговата заповед за събарянето на сградата. Тя бе построена в Държавно ловно стопанство Искър през лятото на 2020 г., без да има разрешително за строеж.


 


 


Това бе установено от проверка на отдел Контрол по строителството на район Панчарево, назначена от Дирекция за национален строителен контрол (ДНСК). На тази база главният архитект на София издаде заповед за събарянето й на 16 юни 2021 г. Тази заповед беше отменена половин година по-късно от Административния съд-София град с мотива, че построената сграда всъщност била старата, но обновена техническа работилница. Затова и нямало нужда от разрешение за строеж. Това бе първото спасяване на строежа на фирма Био майнинг АД на Румен Гайтански-Вълка в съда.


 


Сега същият съд остави без разглеждане жалбата на арх. Здравков срещу това съдебно решение. Този път мотивът е, че главният архитект на София не бил страна по първото дело и затова няма право да подава касационна жалба по него. Страна е Столичната община, а не главният архитект, които са различни правни субекти, подчертава в мотивите си съдия Пелова за прекратяването на касационното дело.


 


"Много странно, при положение, че самото дело е заради решение на главния архитект. Или нарочна процедурна неточност от страна на местната власт?", написа депутатът от Демократична България Владислав Панев в социалните мрежи.




"Мога да ви уверя, че битката продължава. Защото това не е просто битка срещу този или онзи. А за утвърждаване на принципа, че всеки в България трябва да е равен пред закона. Че никой не е третиран различно. Именно това е едно от условията за просперитет. Иначе си оставаме малка и незначителна държава", пише още Панев.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 27.04.2022 16:35

    Не вярвам на така наречените демократите вече за нищо...

  • 001 Anonimen 27.04.2022 16:33

    Ние нямаме съд и прокуратура, имаме добре организирана мафия. Което не се купува с пари се купува с много пари. Тайните сметки на стотици от правораздавателната с-ма са от такива дела, защо не се разкриват и не се предприемат мерки?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

дева