Според съдебното решение, с което се е запознал бизнес всекидневникът, Forbes не е успял да обоснове информацията, представена в статията му, озаглавена "Запознайте се с олигарсите на Путин, които е най-вероятно да получат санкции от Байдън заради Украйна", публикувана на 2 февруари 2022 г.

Свързани новини

28.01.2024 07:21

Съд в Германия забрани на Forbes да разпространява твърдения, че руски милиардер е "прикривал" Путин

Видян 20571 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Окръжният съд на Хамбург, Германия, забрани на списание Forbes да разпространява твърдения, че руският милиардер Алишер Усманов е "прикривал" президента Владимир Путин и е "решавал неговите бизнес проблеми", съобщи RBK.

Според съдебното решение, с което се е запознал бизнес всекидневникът, Forbes не е успял да обоснове информацията, представена в статията му, озаглавена "Запознайте се с олигарсите на Путин, които е най-вероятно да получат санкции от Байдън заради Украйна", публикувана на 2 февруари 2022 г.

Съдът постановява, че твърденията на Forbes са неверни и клеветнически, като се има предвид, че списанието отказва да разкрие анонимния "експертен" източник, на когото се приписва спорното твърдение.


Според адвокатите на Усманов неподкрепените с доказателства твърдения в текста на статията в крайна сметка са цитирани дословно от ЕС като основание за въвеждане на санкции срещу милиардера през февруари 2022 г.

Решението бележи втора знакова победа за Усманов, след като през август 2023 г. регионален съд в Хамбург застана на негова страна в спор с австрийския вестник Kurier заради твърдение на изданието, че Усманов е "един от любимите олигарси на Путин". Твърдението също така беше признато за клеветническо.

През ноември германски регионален съд във Франкфурт постанови, че задържането на документи и имущество, принадлежащи на Усманов, иззети при обиск през 2022 г., е незаконно, и нареди на Федералната прокуратура да ги върне на санкционирания бизнесмен.

Усманов държи основен дял в USM - руска инвестиционна група с дялове в Metalloinvest, един от най-големите производители на желязна руда в света, и в телекомуникационната компания MegaFon. Според сведенията нетното състояние на Усманов възлиза на 14,4 млрд. долара. 70-годишният Усманов беше поставен под санкции на Обединеното кралство, ЕС и САЩ малко след началото на войната в Украйна.






 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог