Свързани новини

09.07.2021 11:40

С вота от чужбина Възраждане става част от 46-ото Народно събрание

Видян 2852 пъти | Коментари 3
Гласували 3 рейтинг: 3.6667
много слаба слаба добра много добра страхотна

Експертите на Възраждане с предложения за оптимизация на бюджета и стратегията за икономическо развитие на страната в следващите 20 години.
Според последните проучвания на електоралните нагласи и по данни на социологическите агенции Възраждане получава 3,2% от вота в България. Припомняме, че на изборите на 4 април прогнозите бяха 1,1%, а реално Възраждане получи 2,5% и беше изненадата на изборите за мнозина.  
При това сегашният прогнозен резултат от 3,2% не включва вота в чужбина, който за Възраждане е висок. Съдейки по резултата от 3,2%, даван към момента, и съпоставяйки го към този от 4 април, реално Възраждане ще стане част от 46-ото Народно събрание.


 


Ето и някои от основните акценти в програмата на партията, по които ще работим:

Възраждане категорично застава зад запазването на българския лев и е против приемането на еврото като национална валута. Някои от доводите наикономическия ни екипа са: загуба на национален суверенитет; инфлация при стоките от първа необходимост; валутният борд е апетитна хапка за мафията в България; ще плащаме дълговете на други държави.
Няма държава, която да е повишила скоростта на развитие на икономиката си след влизане в еврозоната. ЕЦБ по никакъв начин не успя да предотврати фалита на банки и икономическата криза например в Гърция, като ги остави да задлъжнеят и в момента държавния им дълг е над 200% спрямо БВП.
Разработен е план България да  влезе в еврозоната, но не е предвиден механизъм за излизане, посочват още от политическата партия.
Ето какво предвижда програмата на Възраждане:
ОБРАЗОВАНИЕ:
Част от предложенията на Възраждане в сферата на образованието са: премахване на делегираните бюджети; въвеждане на мандатност за директорите; намаляване на административната тежест в работата на учителите; пренаписване на учебниците по история и литература в дух на родолюбие; възстановяване и развитие на хуманитарното и професионалното образование и държавна подкрепа за даровитите ученици; ограничаване на влиянието на чужди фондации и неправителствени организации върху образователната система; намаляване броя на университетите и завишаване на критериите за прием на студенти; пряка взаимовръзка между висшето образование и кадровата политика на държавата.
ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:
Възраждане е за премахване на търговския статут на болниците и за държавно финансиране на медицинските дейности, обвързано   с потребностите на пациентите; признаване правото на минимален безплатен пакет медицинска помощ за всички български граждани, която ще е финансирана чрез държавния бюджет; отпадане на ДДС-то върху лекарствата; ефективно прилагане на програми за здравна култура и здравно образование на населението; възстановяване на училищните здравни кабинети и здравните служби в малките населени места; осигуряване на държавно програмно финансиране за проблемите по семейното планиране и асистираната репродукция.
Основен проблем в страната ни е демографската криза. България е уникален случай в Европа, защото в мирно време намалява с по 100 000 човека годишно. Страната ни може да


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Кубрат 11.07.2021 19:42

    Коментарите 001 и 002 са дело на един и същ малоумен продажник. Нормалните хора в България ще победят колкото и да ви е яд.

  • 002 Anonimen 10.07.2021 11:03

    Поредната патерица на статуквото .Дано да са извън парламента

  • 001 Anonimen 09.07.2021 15:49

    Ха дано, че е позор крадци и престъпници години на ред в НС и МС под прикритието на патриоти да крадат на ангро и да се облагодетелстват в гнусни корупционни и предателски схеми!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

рак