Свързани новини

15.02.2021 18:02

С 6 ел. регистъра ще помогнем на бизнеса и гражданите срещу корупцията и бюрокрацията: Нинова

Видян 2336 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Проведох среща с Асоциацията на организациите на българските работодатели. Бях придружавана от председателя на икономическата комисия в парламента и народен представител от БСП Петър Кънев, депутатите Явор Божанков, Димитър Данчев и експертът Пламен Милев.
Чухме приоритетите на работодателските организация. Разговорите с представителите на работодателите са изключително важни, защото за БСП социалната политика, здравеопазване и образование са абсолютен приоритет, но за да има средства за тези сфери, трябва да има развита икономика.
Затова сме готови с една разумна програма за парламентарните избори, с конкретен план за развитие на икономиката и с акцент българско и родно производство. Представихме нашата предизборна платформа в частта икономика и социална политика и заявихме нашите приоритети. Това заявих Пред  журналисти след среща с Асоциацията на организациите на българските работодатели.
Коментирах данъчната политика, на която залага БСП:  Корпоративният данък за фирмите ще остане 10%, както е досега и той няма да бъде вдиган. Предлагаме промяна в доходите на физическите лица. С нашите предложения 788 000 семейства с деца ще плащат по-ниски данъци, защото предлагаме семейно подоходно облагане с намаляване на данъка с 500 лева на всяко дете.
 Коментирах и предложението на БСП за решаване на големия проблем с административната тежест: Нашата предизборна платформа предвижда категоричен напредък по изграждане на електронното правителство. Представихме на бизнеса нашите 6 електронни регистъра, които ние предвиждаме да изградим. Те ще помогнат на икономиката, но и са сериозно средство за борба срещу корупцията.
Като трети проблем  определих липсата на кадри в страната. Българската икономика има нужда от кадри. Затова предлагаме в предизборната ни платформа обвързване на българското образование с нуждите на икономиката. Определяне на ключовите сектори, по които България може да бъде конкурентноспособна и залагане на тези специалности в училищата и университетите, както и държавен ангажимент за стипендии в тези специалности, така че да гарантираме български кадри за българската икономика.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Днешният ден ви носи енергия за нови начинания

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днешният ден ви носи енергия за нови начинания.