Нашите опоненти, нека си признаем, враговете на Русия, които така яростно се стремят да "отменят" собствеността на руските предприятия, трябва да разберат, че ще се сблъскат с много искове в съдилищата. Както в националните съдилища на САЩ и Европа, така и в международните съдилища", предупреди Медведев

Свързани новини

06.04.2022 16:04

Руските "врагове" ще бъдат изправени пред "много съдебни дела" по целия свят: Медведев

Видян 2868 пъти | Коментари 4
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бившият руски президент Дмитрий Медведев сравни последните западни санкции с методите на испанската инквизиция - средновековна институция на Католическата църква, използвана за борба с ереста.




Тъмната страница на историята има ясни паралели със санкциите, които бяха наложени на Русия след военната операция на Москва в Украйна - твърди Медведев в публикация в Telegram в сряда.




Според бившия президент, който в момента е заместник-председател на Съвета за сигурност на страната, единственото нещо, което отличава средновековните инквизитори от съвременните "неприятелски" държави, е, че Западът все още не е предложил да хвърлят руски бизнесмени в огъня. В противен случай, каза той, "всички инквизиционни методи са налице".




От началото на военната операция на Москва в Украйна Западът наложи множество санкции на предприятия, физически лица и държавни компании. Тя също така запорира валутните активи на Руската централна банка.


 


Основание за обвиненията е само принадлежността към "лоша" държава (Русия). Не са нужни доказателства, достатъчно е да има подозрение за "магьосничество" (връзка с ръководството на страната). Свидетели - само от страната на Великия инквизитор (САЩ и техните европейски слуги). Не се допускат спорове между страните и конкурентност в процеса на дознанието (обвиняемият руски бизнес няма право на адвокат)", обясни Медведев.




Въпреки това, отбелязва бившият президент, докато през Средновековието не е имало възможност за "нещастните" еретици да обжалват смъртната присъда, днес "има процедура за обжалване на решенията на Великия инквизитор" Освен това съдебните системи на САЩ, Великобритания и континентална Европа се ползват със "значителна степен на независимост", каза Медведев, и затова са в състояние "да поправят грешка на инквизиционния процес".


 


"Нашите опоненти, нека си признаем, враговете на Русия, които така яростно се стремят да "отменят" собствеността на руските предприятия, трябва да разберат, че ще се сблъскат с много искове в съдилищата. Както в националните съдилища на САЩ и Европа, така и в международните съдилища", предупреди Медведев.


 


 


Той добави, че целият свят ще наблюдава тези процеси, защото всеки, не само Русия, "може да пострада от беззаконие"

Медведев завършва поста си с думите, че "в противен случай правната безпристрастност и равенството на всички пред закона ще загинат завинаги в огъня на политическата омраза на Запада към Русия" и ще остане само "jus ad bellum", "правото на война".
 

 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Anonimen 06.04.2022 21:11

    Отъждествяването или генерализирането, че всичко руско е опасно и не трябва да му се дава изява/шанс е пагубно за демокрацията и света, защото днес е Русия, утре Китай и накрая САЩ!

  • 003 Anonimen 06.04.2022 21:06

    Зашиват ти джобовете, които са пълни с пари, след което ти връзват ръцете и те упрекват, че си лошо момче и не искаш да платиш! Тази демокрация е неразбираема!

  • 002 Anonimen 06.04.2022 20:47

    Напълно вярна статия...не може по добре да се опише двойния стандарт на западната уж демокрация…био лаборатории навсякъде където им е изгодно

  • 001 Anonimen 06.04.2022 19:00

    Цитат: Съдебните системи на САЩ, Великобритания и континентална Европа се ползват с голяма степен на независимост. Край на цитата. Мое продължение: За разлика от руската съдебна система. И този, меко казано, не много умел руснак, освен в краденето ("Он вам не Димон", Навални), беше президент на империята за един мандат. Главното му достойнство било, че единствен от върхушката е по-нисък от Путин. Факт е, че никой друг не се дореди.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

везни