Путин отбеляза, че ситуацията в глобалната енергийна сфера значително се е влошила в резултат на "груби и непазарни мерки", въведени от чуждестранни партньори, включително засилване на натиска върху руския газов гигант Газпром

Свързани новини

06.04.2022 09:23

Путин отправи предупреждение към Запада

Видян 16226 пъти | Коментари 0
Гласували 4 рейтинг: 3.2500
много слаба слаба добра много добра страхотна

Национализацията на активи е оръжие с две остриета, заяви руският президент Владимир Путин по време на правителствено заседание в отговор на предложенията на някои западни държави да конфискуват собствеността на страната му в чужбина.




"Вече чуваме съобщения от някои официални лица за възможна национализация на някои от нашите активи. Е, това може да се използва много далеч. Нека никой не забравя, че това е оръжие с две остриета", предупреди той.




Путин отбеляза, че ситуацията в глобалната енергийна сфера значително се е влошила в резултат на "груби и непазарни мерки", въведени от чуждестранни партньори, включително засилване на натиска върху руския газов гигант Газпром. Путин обвини европейските държави, че се опитват да "прехвърлят вината за собствените си грешки в икономиката и енергетиката върху Русия".


 


Миналия четвъртък президентът подписа указ, който задължава страните, които са наложили санкции на Москва, да плащат за газ в рубли занапред. Кремъл предупреди, че отказът да се адаптира към това ще означава край на енергията, която, както отбеляза тогава, няма да се раздава "безплатно" Москва настоява, че не е имала друг избор, освен да премине към националната си валута, тъй като доларите и еврото можели да бъдат "отнети".




По-рано, във вторник, Германия обяви, че е придобила собствеността върху местния клон на руския "Газпром", като заяви, че това е "спешно необходимо", а миналата седмица Bloomberg разкри, че правителството на Обединеното кралство планира да национализира местния клон на компанията за търговия на дребно.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

лъв