Жена се разхожда сред разрушени руски танкове в Буча, в покрайнините на Киев, Украйна, в неделя, 3 април. (Rodrigo Abd/AP)

Свързани новини

04.04.2022 11:24

Русия свиква заседание на Съвета за сигурност във връзка с Буча

Видян 3088 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



Москва ще свика извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН във връзка с инцидента в украинския град Буча, заяви в неделя заместник-постоянният представител на Русия в организацията Дмитрий Полянски. Украйна обвини Русия, че е избила цивилни в града, а Москва отхвърли инцидента като инсценировка на киевските сили.




"Във връзка с явната провокация на украинските радикали в Буча, Русия поиска свикване на заседание на Съвета за сигурност на ООН в понеделник, 4 април. Ще извадим наяве наглите украински провокатори и техните западни покровители", заяви Полянски в публикация в Telegram.


 


През уикенда се появиха графични кадри от Буча, град на северозапад от Киев, на които се виждат множество тела, облечени в цивилни дрехи, разпръснати наоколо. Киев побърза да обвини руските военни за инцидента, а украинският външен министър Дмитрий Кулеба заяви, че става дума за "умишлено клане".




"Клането в Буча е умишлено. Руснаците се стремят да елиминират, колкото се може повече украинци. Трябва да ги спрем и да ги изгоним. Настоявам за нови, унищожителни санкции от Г-7 СЕГА", заяви Кулеба в Twitter.


 


 


Високопоставени западни политици побързаха да подкрепят и засилят твърденията на Киев, а ръководителят на НАТО Йенс Столтенберг определи инцидента като "бруталност срещу цивилни, каквато не сме виждали в Европа от десетилетия".




"Това е ужасяващо и абсолютно неприемливо, че цивилни граждани са обект на нападения и убийства, и това само подчертава важността на това, че тази война трябва да приключи. И това е отговорност на президента Путин - да спре войната", заяви Столтенберг пред CNN.




Подобна позиция заемат и много други официални лица, като някои от тях изрично приписват вината за "клането" на Москва. Френският президент Еманюел Макрон например заяви, че "руските власти ще трябва да отговарят за тези престъпления".


 


 


Москва обаче категорично отхвърли всякакво участие, обвинявайки Киев, че е инсценирал цялата случка, за да набеди руските войски. Министерството на отбраната на страната съобщи, че руските войски са се изтеглили от града на 30 март, а местният кмет потвърди това във видеообръщение ден по-късно, без да споменава за "застреляни местни жители по улиците".


 


"Предполагаемите доказателства за инцидента се появяват едва четири дни след изтеглянето, когато в града пристигат украинското разузнаване и "представители на украинската телевизия", допълват военните, като подчертават, че множеството несъответствия показват, че случката "е инсценирана от киевския режим за западните медии".


 


 Снимка: Rodrigo Abd/AP


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 04.04.2022 21:47

    Като иамте на предвид че зеленски освободи затворници и им даде оръжия да се бият против русия,не би ме учудело и това!Там е пълна каша във момента!

  • 001 Anonimen 04.04.2022 20:50

    Staged!, чист фейк и това вече е действително много долно. Може и да ни недолюбвам рашките, но чак так свинщина да им инсценират не очаквах.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Докато се занимавате с финансови въпроси

Докато се занимавате с финансови въпроси и грижи за