Свързани новини

31.03.2014 14:30

Русия си прибира войските от украинската граница

Видян 1499 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Русия е започнала да изтегля струпаните край границата с Украйна военни части, предава Блиц. Това става часове след преговорите между ръководителите на дипломацията на САЩ и Русия Джон Кери и Сергей Лавров. Количеството руски войски на границата с Украйна е намаляло, твърдят военни експерти, цитирани от изданието „Главред инфо“. Ако преди седмица вероятността от руско нахлуване в съседната държава се оценяваше на 80%, то сега е някъде около 50 на сто. Втори ден поред Русия изтегля струпаните на своята западна граница части и сега те наброяват около 10 хиляди или четири пъти по-малко в сравнение с края на миналата седмица. Тези данни засега не са потвърдени официално нито от руска, нито от украинска страна.


От руското Министерство на отбраната обаче съобщиха, че в сряда на брега на Азовско море започват тактически учения на въздушно-десантните войски и на подразделенията за противовъздушна отбрана. Ще бъдат проведени бойни стрелби с използването на зенитни ракетни комплекси.


Междувременно руският министър на отбраната Сергей Шойгу съобщи, че жителите на Крим и Севастопол няма да бъдат призовавани за служба в армията през тази година. Тези, които ще постъпят в руската армия през 2015-а, първоначално в рамките на една година ще служат само в Крим, а след това и на територията на цяла Русия.


Днес голяма руска делегация от министри и вицепремиери, водени от министър-председателя Дмитрий Медведев, пристигна в Симферопол, за да проведе съвещание, посветено на социално-икономическото развитие на Република Крим и Севастопол.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

дева

Новите запознанства ще са леко странни

Новите запознанства ще са леко странни. Ще започнат