По-късно представители на китайските митници посетиха Русия, за да оценят предприятията за отглеждане на свине, които потенциално биха изнасяли месо за страната, като част от комплексните мерки за премахване на ограниченията.

Свързани новини

28.12.2023 16:51

Русия ще започне да доставя свинско месо на Китай

Видян 716 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Износът на руско свинско месо за Китай ще бъде възобновен за първи път от 15 години насам, заяви в сряда Сергей Данкверт, ръководител на националния орган за наблюдение на селското стопанство Росселхознадзор.

Според служителя по-голямата част от подготовката за доставките е приключила и сега съответните служби трябва да извършат окончателни технически проверки на износителите. Очаква се доставките да започнат през следващите няколко месеца.

През септември Китай премахна временните ограничения върху вноса на одобрено руско свинско месо след оценка на руската система за контрол на африканската чума по свинете (АЧС). Пекин първоначално наложи забраната през 2008 г. след избухването на огнище на АЧС.

По-късно представители на китайските митници посетиха Русия, за да оценят предприятията за отглеждане на свине, които потенциално биха изнасяли месо за страната, като част от комплексните мерки за премахване на ограниченията.

Съответните страни завършиха и процедурите по протоколите за инспекция, карантина, ветеринарни и санитарни изисквания, както и проекта на сертификат за износ на свинско месо.


В Китай се консумират "много части от свинско месо, които тук [в Русия] не са толкова популярни", като бутчета, стомаси, уши и опашки, казва Данкверт. "Много от частите, които не са търсени от руските потребители, там се смятат за деликатес."

По-рано тази година ръководителят на Националния съюз на производителите на свинско месо в Русия Юрий Ковальов заяви, че отмяната на забраната е резултат от продължителната работа за ограничаване на АЧС и създаване на задоволителна система за контрол. Той допълни, че все по-малко страни са свободни от вируса, което прави жизненоважно въвеждането и промяната на контрола върху вноса, но въздържането от повсеместни забрани.

Китай е най-големият потребител на свинско месо в света, като на него се пада половината от цялата продукция от свине.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

везни

Днес темите ще са свурзани най-вече с личния ви живот

Днес темите ще са свурзани най-вече с личния ви живот,