В Китай, страната на пиещите чай, вече има повече маркови кафенета от САЩ

Свързани новини

25.12.2023 16:50

В Китай, страната на пиещите чай, вече има повече маркови кафенета от САЩ

Видян 24084 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Според доклад на World Coffee Portal Китай е изпреварил Съединените щати като най-големия пазар на маркови кафенета в света по брой на търговските обекти.

Броят на марковите кафенета във втората по големина икономика в света е нараснал с 58% през последните 12 месеца и е достигнал 49 691 обекта, съобщи изследователската фирма.

През периода Starbucks откри 785 обекта в страната и е вторият по големина оператор на маркови кафета по брой обекти, допълва World Coffee Portal. Luckin Coffee, китайският стартъп, който затъна в скандал за измама и беше изхвърлен от Уолстрийт преди три години, е най-голямата верига за кафе в страната с над 13 000 обекта.


 "Повече от 90% от анкетираните 4000 китайски потребители на кафенета пият горещо кафе седмично, а 64% консумират айс кафе поне веднъж седмично", се казва в изявление на World Coffee Portal.

В него се казва, че почти 90% от анкетираните потребители посещават или поръчват от кафене поне веднъж седмично.

Китай се превърна в световна сила в производството на кафе, въпреки че през последните години се бори с множество икономически проблеми.

По-рано тази година Starbucks вложи повече от 200 млн. долара в нов кампус в източната част на страната. По време на откриването през септември гигантът за напитки заяви, че това е най-голямата инвестиция, която някога е правил за център за производство и дистрибуция на кафе извън Съединените щати.

Китай отдавна е един от най-важните двигатели на растежа за Starbucks, като служи като втория най-голям пазар в света и най-големия пазар в чужбина.

Но главният изпълнителен директор Лаксман Нарасимхан казва, че компанията "все още е в началото на своето присъствие в Китай", като отбелязва, че консумацията на кафе в страната, която традиционно пие чай, остава сравнително ниска.

Американската верига за кафе си поставя за цел да открие 9000 магазина в Китай до 2025 г., съобщи World Coffee Portal, предаде CNN.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

стрелец