Индийската петролна корпорация, най-голямата рафинерия в страната, закупи първия си руски товар с петрол Arco през март

Свързани новини

17.05.2022 16:43

Русия се превръща в един от най-големите доставчици на петрол за Индия

Видян 2645 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Износът на руски суров петрол за Индия се е увеличил до 277 000 барела на ден (бр. ) през април в сравнение с 66 000 бр. на ден, регистрирани през предходния месец, съобщава Ройтерс, позовавайки се на данни, предоставени от търговски източници.




Този скок увеличи дела на руския суров петрол в покупките на Индия до рекордните 6 %, с което Русия се превърна в четвъртия по големина доставчик за страната. Индия е на трето място в света по потребление и внос на петрол.




Санкциите на Запада срещу Москва дадоха възможност на индийските рафинерии да увеличат покупките на руски петрол на по-ниски цени, тъй като някои европейски клиенти избягват руския суров петрол.




Индийската петролна корпорация, най-голямата рафинерия в страната, закупи първия си руски товар с петрол Arco през март.


 


"Цените на руския суров петрол Urals спаднаха рязко поради санкциите срещу Русия, докато казахстанският суров петрол CPC бе подложен на натиск, тъй като се товари от руско пристанище", заяви Ехсан Ул Хак, анализатор в Refinitiv, цитиран от Ройтерс.




Междувременно делът на африканския петрол в общия внос на петрол в Индия намаля до около 6% през април от 14,5% през март, докато доставките от САЩ намаляха почти наполовина до 3%. Класовете от Азербайджан, Русия и Казахстан заедно представляват около 11% от внесения в Индия петрол през април в сравнение с около 3% през март.




Заради по-големия внос от Русия делът на ОПЕК в чуждестранните доставки за Индия спадна до рекордно ниско ниво през април.




По предварителни данни на Refinitiv покупките на петрол от Русия в Индия ще продължат да се увеличават до около 487 500 този месец, тъй като рафинериите са увеличили вноса.


 



Снимка: CNN


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

водолей