Войски по време на съвместно руско-беларуско учение в Брестката област, Беларус, 19 февруари 2022 г.

Свързани новини

20.02.2022 09:32

Русия планира "най-голямата война от 1945 г. насам": Британският премиер

Видян 3622 пъти | Коментари 4
Гласували 2 рейтинг: 2.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министър-председателят на Обединеното кралство Борис Джонсън заяви, че Русия се подготвя за най-големия и кървав конфликт в Европа след Втората световна война, предаде RT.




"Планът, който виждаме, е за нещо, което би могло да бъде наистина най-голямата война в Европа от 1945 г. насам само по отношение на мащаба", каза Джонсън пред Би Би Си в интервю, излъчено в неделя.




Премиерът заяви, че разузнавателните доклади сочат, че Москва планира да нахлуе в Украйна от няколко посоки, "обграждайки Киев".


 


"Всички признаци сочат, че планът в известен смисъл вече е започнал", каза Джонсън и добави, че "хората трябва да разберат каква е цената на човешкия живот, която може да бъде причинена".




Забележките на Джонсън повтарят тези на президента на САЩ Джо Байдън, който заяви миналия месец, че руска атака срещу Украйна "ще бъде най-голямото нашествие след Втората световна война".


 


Тази седмица държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен описа подробно предполагаемия план на Москва да нападне Украйна. В четвъртък Министерството на отбраната на Обединеното кралство публикува карта на "възможната ос на нахлуване" в Украйна.




Москва многократно е отричала твърденията, че планира да нападне съседката си, като е настоявала, че придвижването на войски в Русия и Беларус е част от рутинни тренировки.


 


 В неделя руският президент Владимир Путин ще разговаря по телефона с френския си колега Еманюел Макрон, за да обсъдят начините за разрешаване на настоящото напрежение в Европа. Разговорът ще се проведе в разгара на събитията в Източна Украйна, където Киев и двата отцепнически региона се обвиняват взаимно в многобройни нарушения на примирието.


 


Самопровъзгласилите се републики в Донецк и Луганск започнаха да евакуират цивилни граждани в Русия в петък.


 


  © Viktor Tolochko/Sputnik



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Anonimen 20.02.2022 23:15

    не Русия,а Украйна +Запада възпламеняват нова война и ни внушават това всеки ден с нападки....всяка държава си прави ученията на своя територия,а ги навикват и разгарят.....

  • 003 Anonimen 20.02.2022 16:13

    защо не пишете,че Украйна избива народа в Донецк и Луганска републики и Зеленски започва война с подкрепа на Запада?Вие дрънкате оръжие,дето шляпате неверни неща срещу Русия.....и ни омръзнахте с говор за руско нападение

  • 002 Тихомир Томов 20.02.2022 10:58

    https://www.youtube.com/watch?v=1sYDk8Pu00Q

  • 001 Anonimen 20.02.2022 10:49

    Гледайки картата се вижда, план за осъществяването на "чувал".Приказките за учение, са за заблуда на противника ! Ако не война за сметка на Украйна, то рекет за сметка на Евросъюза ! До сега, това се вижда като цел !Сметката ще я плащаме, народите забъркани в кашата на лилиПутин !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

дева