Президентът Джо Байдън посещава офиса на директора на националното разузнаване в Маклийн, 27 юли

Свързани новини

20.02.2022 09:43

Байдън свиква среща за националната сигурност относно Украйна

Видян 2049 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът на САЩ Джо Байдън ще свика заседание на Съвета за национална сигурност, за да обсъди "ситуацията в Украйна" в неделя, след като заяви, че "значителна разузнавателна информация" показва, че Русия ще нахлуе в Украйна "през следващите дни", предаде RT.




В събота прессекретарят на Белия дом Джен Псаки съобщи, че Байдън ще свика среща "по ситуацията в Украйна" на следващия ден.


 


Президентът Байдън продължава да следи развитието на ситуацията в Украйна и редовно получава актуална информация за събитията на място от екипа си по национална сигурност", заяви Псаки. "Те потвърдиха, че Русия може да започне нападение срещу Украйна по всяко време. "




В петък Байдън заяви пред журналисти, че Белият дом има "основания да смята, че руските сили планират и възнамеряват да атакуват Украйна през следващата седмица - през следващите дни".


 


 Смятаме, че те ще се насочат към украинската столица Киев", твърди Байдън.

Президентът отказа да предостави доказателства за твърденията, като вместо това увери скептиците, че Белият дом разполага със "значителен разузнавателен капацитет".




Вицепрезидентът на САЩ Камала Харис се срещна с украинския президент Володимир Зеленски на Мюнхенската конференция по сигурността в Германия в събота, по време на която той благодари на САЩ за неотдавнашната им военна помощ.




Зеленски обаче критикува и постоянните предупреждения за инвазия на администрацията на Байдън, като казва: "За да помогнем на Украйна, не е необходимо постоянно да говорим за възможни дати за инвазияИскате да ми кажете, че е 100% сигурно, че войната ще започне след няколко дни. Тогава какво чакате?"


 


 От месеци западни официални лица предупреждават, че Москва стяга войските си към общата граница, преди да нареди пълномащабно нападение срещу съседката си - обвинения, които Кремъл многократно е отричал.




Украйна също обвини Русия, че се опитва да създаде претекст за инвазия. Москва категорично отхвърли обвиненията. В петък сепаратистките региони Донецк и Луганск обявиха спешна евакуация на цивилни граждани в Русия, като се позоваха на опасения от непосредствена заплаха от нападение от страна на украинските сили, което Киев също отрича.




На фона на множеството обвинения, че Русия подготвя инвазия, Москва се стреми да получи гаранции за сигурност, които да изключат разширяването на НАТО до нейните граници и да попречат на Киев да се присъедини към неговите редици.


 


 ©  AP / Susan Walsh


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

везни